Taloyhtiön pihan rakentamisesta viihtyvyyttä asukkaille ja arvoa osakkaille

Taloyhtiöpihaan panostaminen kannattaa myös muulloin kuin isojen rakenteellisten remonttien, kuten salaojien ja sadevesijärjestelmän uusimisen, yhteydessä!

Rakennusteollisuus.fi-sivustolta löytyvän arvion mukaan viihtyisä ja hyvin hoidettu piha nostaa asunto-osakkeen arvoa vähintään 2–4 %. Kotitalolehden artikkeli taas kertoo, että Kotitalon kyselyn mukaan noin neljäsosa vastaajista pitää taloyhtiön ulkonäköä ykkösasiana asunnon arvoa arvioidessaan.

Taloyhtiön ulkonäkö ja piha-alueet viestivät yhtiön motivaatiosta pitää talo kunnossa. Hoidettu piha kertoo, että yhtiössä on panostettu muuhunkin kuin ”välttämättömyyksiin”. Puhumattakaan siitä, että hyvin suunniteltu ja hoidettu piha kivetyksineen, istutuksineen, viherkasveineen, istuskelualueineen, grilli- ja leikkipaikkoineen sekä patioineen lisää asumismukavuutta.

Useimmiten piharemontissa yhdistyvät viihtyisyys ja käytännölliset tarpeet, kuten esteettömyyden, turvallisuuden, valaistuksen ja lumien kasauksen parantaminen. Ikääntyneen pihan uusimisella tai vaikka leikkipaikkojen rakentamisella voidaan sekä nostaa taloyhtiön arvoa että houkutella taloon uusia asukkaita.

Keidas on ihana ja kustannustehokas pergola taloyhtiöpihaan

Taloyhtiöpihan piristäminen ei aina vaadi suuria ponnistuksia. Etätyöajasta innoituksensa saanut Viherviisikon uusi Keidas-paketti tuo pihaan kasvien reunustaman puisen kehikon eli pergolan, joka tarjoaa viihtyisän ja suojaisan oleskelutilan rentoutumiseen, kokoontumiseen tai vaikka etätyöskentelyyn. Se on taloyhtiölle vaivaton, muokattavissa oleva ja kustannuksiltaan tehokas paketti ihanalle oleskelualueelle – valmis oleskeluyksikkö, joka jo yksinäänkin antaa paljon arvoa ja viihtyisyyttä pihalle.

Viherviisikon omaa tuotantoa oleva Keidas-paketti sisältää sekä kehikon että ammattilaisten koostaman kasvivalikoiman, josta taloyhtiö voi valita itselleen mieluisimmat kasvit köynnöksistä istutuksiin. Tilaustyönä rakennettavan pergolan kehikon mittoja voi muokata toiveiden mukaisiksi. Pation materiaalitkin saa valita esimerkiksi kiven, liuskekiven, betonikiven ja -laatan, kestopuuterassin ja komposiittilaudan väliltä.

Keitaan kasvivalikoima on suunniteltu niin, että se sisältää monivuotisia, helppohoitoisia ja eri aikaan kukkivia kasveja ikivihreistä havuista köynnöksiin. Viherviisikon Keidas-paketin kasveissa ei ole juurikaan leikattavaa, mutta kastelua ja rikkaruohojen kitkemistä Keidas-paketti vaatii. Kasvien hoidon saat toki Viherviisikolta niin halutessasi.

Mobiroof on suosittu ja vaivaton maksaruohokatto

Mobiroof-viherkatto on Viherviisikon yhteistyökumppani Mobilanen suosittu maksaruohokatto, jota muualla Euroopassa käytetään paljon esimerkiksi autokatosten ja ulkovarastojen katoilla. Helppohoitoinen ja värikäs, 6–8 erilaista maksaruohoa sisältävä viherkatto soveltuu loistavasti taloyhtiöiden sisäpihojen rakennusten päälle, ja sitä nähdään mahdollisesti pian Helsingin keskustassakin.

Siinä missä perinteinen viherkatto koostuu neliön kokoisista levyistä, joiden alle täytyy itse rakentaa salaojakerros ja vettä pidättävä kerros, on Mobiroofissa kaikki kerrokset valmiina yhdessä kierrätysmateriaalista tehdyssä kasetissa. Niinpä sen asentaminen on siistiä ja helppoa ja lopputulos varmasti toimiva. Mobiroof on loistava vaihtoehto perinteiselle viherkatolle!

Viherkatto on lähes hoitovapaa tuote, sillä sen vettä pidättävä kerros luovuttaa nestettä kasvustolle kuivempina aikoina. Poikkeuksellisen kuivina hellekesinä, joita Suomessakin on koettu viime vuosina, katto kuitenkin kaipaa kastelua. Meiltä saat viherkatolle niin asennuksen ja kahden vuoden takuun kuin kuivien kausien hoitopaketitkin.

Viherviisikon kausikukkapalvelu sopii loistavasti taloyhtiöiden ja kiinteistöjen pihoihin

Kausikukkapalvelu piristää taloyhtiöpihaa

Viherviisikon kausikukkaistutukset ruukkuineen ovat todella suosittuja taloyhtiöpihan sisäänkäyntien, patioiden ja terassien koristajia, joista vaihtoehtoja löytyy valtavasti – verkkokaupassamme nähtävillä on vain murto-osa.

Kausikukkaistutukset rakennetaan asiakkaan toiveiden mukaan, ja kasvien hoidon saa totta kai mukaan pakettiin. Kausikukkapuolen sopimusasiakkaiden pihan kasvit uusitaan automaattisesti esimerkiksi aina keväällä, kesällä ja syksyllä, joten palvelu on taloyhtiöille todelle vaivaton. Kausikukkapalvelun saat myös Keidas-paketin yhteyteen.

Kausikukkien ohella saat meiltä kiinteistösi pihaan käytännössä mitä vain keksitkin: kasvit ja istutukset, kivityöt, aidat, hiekkalaatikot, keinut, jätekatokset, pihavajat, terassit ja paviljongit. Käytämme viherrakentamisen palveluissamme ensiluokkaisia ja turvallisia materiaaleja ja noudatamme alan laatukriteerejä. Meille on myönnetty Avainlippu-merkki, joten palveluitamme käyttäessäsi tuet suomalaista työtä ja saat aina laadukasta palvelua.

Mitä taloyhtiön pihan rakentaminen maksaa?

Taloyhtiöpihan rakentaminen voi maksaa lähes mitä vain – pihoja, taloyhtiöitä ja kunnostustarpeita kun on monenlaisia. Karkeasti arvioiden kuitenkin jo 10–15 tuhannella eurolla ja hyvällä suunnittelulla saadaan parannettua hyvässä kunnossa olevaa taloyhtiöpihaa esimerkiksi lisäämällä sinne polkuja, tuoreita istutuksia ja Keidas-oleskelualue.

Suurempien, myös rakenteellisia parannuksia sisältävien piharemonttien hinnat taas liikkuvat karkeasti arvioituna 80–120 euron alvittomissa neliöhinnoissa. Pienehkön kerrostalopihan totaalinen uudistaminen voi maksaa siis noin 30 000–70 000 euroa. Helsingin keskustan vanhat pienet sisäpihat saattaa saada uusittua vain 20 000–50 000 eurolla. Erään Viherviisikon toteuttaman kookkaan rivitalopihan istutusten, puiden, kivetyksen, käytävien ja parkkialueen uudistus onnistui noin 25 000 eurolla.

Viherviisikon ammattilaiset rakentamassa uuden rivitalokohteen pihaa

Esimerkkejä taloyhtiön viherrakennusprojekteista

25-vuotisen taipaleemme aikana olemme toteuttaneet monenlaisia viherrakentamisen projekteja taloyhtiöiden ja kiinteistöjen pihoihin – esimerkkejä töistämme löydät täältä. Espoolaisessa uudisrakennuskohteessa teimme esimerkiksi haastavan kapean tontin viher- ja kivityöt, kuten kivikäytävät, nurmialueet ja tonttia ja pihoja rajaavat istutukset. Lue lisää pihaprojektista ja katso kuvia kohteesta.

Keravalaisen taloyhtiön jo ikääntyneen pihan taas uudistimme totaalisesti. Useasta porrastetusta sisäpihasta koostuvaan taloyhtiöpihaan rakennettiin monenlaisia elementtejä: kivetystä, kunttaa, patioita, keinuja ja penkkejä, paljon istutuksia ja uudet leikkialueet. Katso kuvia ikääntyneen pihan remontista täältä!

Kaipaatko apua taloyhtiöpihanne suunnitteluun tai muihin sisä- tai ulkotilojen viherratkaisuihin? Ota yhteyttä, me palvelemme mielellämme!

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet