Teko- eli silkkikasvit

Yritysten sisustuksessa kasveilla on merkittävä rooli tilan viihtyisyyden ja estetiikan parantamisessa. Elävät kasvit vaativat kuitenkin säännöllistä hoitoa, oikeanlaista valaistusta ja sopivia olosuhteita, mikä voi luoda haasteita kiireisessä liiketoimintaympäristössä. Tässä kohtaa kuvaan astuvat silkki- eli tekokasvit ja silkki- eli tekokukat, jotka tarjoavat tyylikkään, huolettoman ratkaisun yrityksille.

Silkkikasvit eivät ainoastaan jäljittele aidon kasvillisuuden kauneutta, vaan ne myös tarjoavat monia etuja, jotka tekevät niistä ihanteellisen valinnan erilaisiin yritystiloihin.

Silkkikasvien edut yrityksille

silkkikasvit ja tekokukat

Kuinka valita oikeat silkkikasvit juuri sinun tarpeeseen?

Oikeiden silkkikasvien valinta yrityksen tiloihin voi tuntua haastavalta, mutta muutaman perusperiaatteen avulla voit löytää täydelliset kasvit juuri sinun tarpeisiisi.

 1. Ensimmäinen askel on määrittää tilan tyyli ja värimaailma. Silkkikasveja on saatavilla monissa eri väreissä ja muodoissa, joten sinun on helppo valita sisustustasi täydentäviä ratkaisuja väriristiriitojen sijaan.
 2. Toiseksi, mieti tilan käyttötarkoitusta ja liikennettä. Esimerkiksi toimistotiloissa, joissa on paljon ihmisiä liikkeellä, kannattaa valita kestäviä ja helposti puhdistettavia kasveja. Vastaavasti rauhallisemmissa ympäristöissä, kuten johtajien huoneissa tai neuvottelutiloissa, voidaan käyttää näyttävämpiä ja yksityiskohtaisempia silkkikasveja.
 3. Kolmanneksi, huomioi tilan koko ja mittasuhteet. Suuret huoneet voivat hyötyä korkeista palmuista tai suurikokoisista fikuksista, kun taas pienempiin tiloihin sopivat paremmin kompaktit pöytäkasvit tai matalat pensaat. On tärkeää varmistaa, ettei kasvi vie liikaa tilaa tai estä kulkua.
 4. Neljänneksi, kiinnitä huomiota valaistukseen. Vaikka silkkikasvit eivät tarvitse luonnonvaloa selviytyäkseen, oikea valaistus voi korostaa niiden kauneutta ja tehdä niistä entistä realistisemman näköisiä. Hyvä valaistus voi myös auttaa luomaan halutun tunnelman esimerkiksi rentouttavaan oleskelutilaan tai energiseen työympäristöön.
 5. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on budjetti. Laadukkaat silkkikasvit voivat olla hintavampia kuin edullisemmat vaihtoehdot, mutta ne kestävät pidempään ja näyttävät aidommilta. Siksi kannattaa harkita investointia laadukkaisiin tuotteisiin pitkäaikaisen hyödyn saavuttamiseksi.

Kun otat nämä tekijät huomioon valitessasi silkkikasveja yrityksesi tiloihin, voit olla varma siitä, että löydät juuri oikeat kasvit parantamaan työympäristösi viihtyisyyttä ja estetiikkaa. 

Kiinnostaako vihersisustaminen aidoilla kasveilla? Tutustu vihersisustamiseen täällä!

Silkkikasvi

Silkkikasvien hoito ja ylläpito

Vaikka silkkikasvit ovat huomattavasti helpompia ylläpitää kuin elävät kasvit, nekin vaativat jonkin verran huolenpitoa säilyttääkseen kauneutensa ja vehreytensä. Tässä muutamia vinkkejä silkkikasvien hoitoon ja ylläpitoon: 

  • Pölyjen pyyhintä: Säännöllinen pölyjen pyyhintä on tärkeää. Silkkikasvit keräävät ajan myötä pölyä, mikä voi himmentää niiden värejä ja tehdä niistä vähemmän realistisen näköisiä. Käytä pehmeää liinaa tai sulkaharjaa pyyhkiäksesi pölyt lehdiltä ja oksilta varovasti. Voit myös käyttää paineilmaa tai hiustenkuivaajaa matalalla teholla poistaaksesi pölyn vaikeapääsyisistä kohdista. 

  • Pesu: Harkitse kasvien pesua ajoittain. Jos kasveihin kertyy likaa tai tahroja, voit puhdistaa ne miedolla saippuavedellä. Kostuta liina saippuavedessä ja pyyhi varovasti lehdet sekä varret. Huuhtele sitten puhtaalla vedellä kostutetulla liinalla varmistaaksesi, ettei saippuajäämiä jää kasviin. 

  • Kuntotarkastus: Tarkasta kasvien kunto säännöllisesti. Vaikka laadukkaat silkkikasvit ovat kestäviä, ne voivat ajan myötä kärsiä kulumisesta tai vaurioitua esimerkiksi siirrettäessä paikasta toiseen. Tarkista mahdolliset repeämät, irronneet lehdet tai muut vauriot ja korjaa ne tarvittaessa käyttämällä esimerkiksi kuumaliimaa. 

  • Haalistuminen: Pidä silmällä valaistusta. Vaikka silkkikasvit eivät tarvitse valoa selviytyäkseen, hyvä valaistus voi parantaa niiden ulkonäköä merkittävästi. Varmista siis, että kasvisi ovat hyvin valaistuissa paikoissa mutta eivät suoraan auringonpaisteessa, joka voi haalistaa niiden värejä pitkällä aikavälillä.

Silkkikasvit eri toimialoilla

Silkkikasvit ovat monipuolinen sisustusratkaisu, joka toimii lukuisilla toimialoilla ja erilaisissa liiketoimintaympäristöissä. Ne voivat parantaa tilojen estetiikkaa luoden miellyttävän ilmapiirin toimialariippumattomasti. Tässä muutamia esimerkkejä silkkikasvien hyödyntämisestä eri toimialoilla:

Toimistot ja liikekeskukset

Toimistotiloissa silkkikasvit voivat tuoda luonnon elementtejä työympäristöön ilman huolta kasvien hoidosta. Ne voivat parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä sekä luoda rauhallisen ilmapiirin neuvotteluhuoneisiin ja vastaanottoalueille. Lisäksi silkkikasvit ovat erinomainen valinta liikekeskuksiin, joissa suuri ihmismäärä voi tehdä elävien kasvien ylläpidosta haastavaa.

Hotellit ja ravintolat

Hotelleissa ja ravintoloissa esteettisyys on avainasemassa asiakkaiden viihtyvyyden kannalta. Silkkikasvit voivat lisätä ylellisyyden tuntua hotellihuoneisiin, auloihin tai ravintolasaleihin ilman jatkuvaa hoidon tarvetta. Erityisesti suurten tilojen koristelu onnistuu helposti näyttävillä palmuilla tai eksoottisilla silkkikukka-asetelmilla.

Kaupat ja ostoskeskukset

Kaupoissa ja ostoskeskuksissa silkkikasvit voivat auttaa luomaan houkuttelevan ympäristön asiakkaille. Ne voidaan sijoittaa näyteikkunoihin, käytäville tai myyntipisteiden läheisyyteen korostamaan tuotteita ja tekemään ostokokemuksesta miellyttävämmän. Tiesitkö, että hyvä asiakaskokemus kasvattaa tutkitusti myös keskiostoksen määrää?

Terveys- ja hoivapalvelut

Terveyskeskuksissa, sairaaloissa sekä hoivakodeissa hygieenisyys on ensiarvoisen tärkeää. Silkkikasvit tarjoavat mahdollisuuden tuoda vihreyttä näihin tiloihin ilman allergiariskejä tai bakteerien leviämistä elävien kasvien kautta. Ne voivat myös edistää potilaiden toipumista luomalla rauhoittavan ympäristön.

Koulut ja oppilaitokset

Oppilaitoksissa silkkikasvit voivat rikastuttaa oppimisympäristöä lisäämällä visuaalista kiinnostavuutta luokkahuoneisiin, kirjastoihin tai aulatiloihin. Koska ne eivät vaadi hoitoa, opettajat ja opiskelijat voivat keskittyä opetukseen ilman ylimääräisiä häiriöitä.

Tässä vain pieni esimerkki monipuolisuudesta, jonka silkkikasvit tarjoavat eri toimialoille. Olipa kyseessä sitten pieni toimisto tai suuri hotelli, oikeanlaiset silkkikasvit voivat merkittävästi parantaa tilan ulkonäköä sekä käyttäjien kokemusta.

Ympäristöystävällisyys ja kestävyys - onko silkkikasvi ekologinen valinta?

Silkkikasvit eivät ole ainoastaan kauniita ja helppohoitoisia, vaan ne voivat olla myös yllättävänkin ympäristöystävällinen valinta. Vaikka synteettiset kasvit ovat muovia, on toisinaan tärkeää tarkastella kasvin elinkaaren kokonaiskuvaa.

Silkkikasvien pitkäikäisyys vähentää tarvetta jatkuville uusille hankinnoille. Laadukkaat silkkikasvit voivat kestää vuosia tai jopa vuosikymmeniä ilman merkittävää kulumista. Tämä voi tarkoittaa vähemmän jätettä ja käytettyjä resursseja verrattuna uusien kasvien hankintaan. Silkkikasvit eivät myöskään vaadi vettä, lannoitteita tai torjunta-aineita, jolloin vähennät lannoitteiden aiheuttamaa kemikaalikuormitusta. Modernit silkkikasvit valmistetaan kierrätettävistä materiaaleista, joten kasvien ei tarvitse olla osa kertakäyttökulttuuria.

Silkkikasvien valmistajat ovat yhä tietoisempia ympäristönsuojelun tärkeydestä ja pyrkivät kehittämään tuotteitaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Silkkikasvien tuotanto voi parhaimmillaan olla energiatehokkaampaa kuin elävien kasvien kasvatus suurissa kasvihuoneissa, jotka vaativat runsaasti energiaa lämmitykseen, valaistukseen ja kasteluun ympäri vuoden. Silkkikasvit tarjoavat myös mielenkiintoisen logistisen näkökulman – koska silkkikasvit eivät ole herkkiä lämpötilan vaihteluille tai kosteudelle kuten elävät kasvit, niiden kuljetus on yksinkertaisempaa ja usein vähemmän energiaintensiivistä.

Kaiken kaikkiaan silkkikasvien valinta voi olla kestävä ratkaisu monelle yritykselle. Ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia vihreydestä ja luonnon kauneudesta hyvin kevyillä huoltoresurssitarpeilla.

MOBILANE viherkasvitaulut

LivePicture GO

Pieni viherkasvitaulu
Koko: 52 x 52 x 11cm, 4–6 kasville
Värinä vain valkoinen.

LivePicture GO Bamboo

Pieni viherkasvitaulu
Koko: 52 x 52 x 11cm, 4–6 kasville

Värit: luonnonvalkoinen ja musta. Live Picture Go Bamboon kehykset on valmistettu kestävistä bambukuiduista.

LivePicture 1

Viherkasvitaulu
Koko: 72 x 72 x 7 cm, 6-9 kasville
Värit: valkoinen tai musta.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Vihersisustamisen työnäytteitä

Kuka viherviisikko?

Olemme yksi suurimpia puutarha- ja vihersisustusalan toimijoita pääkaupunkiseudulla, yli 25 vuoden kokemuksella. Tarjoamme kokonaisvaltaista viheralan palvelua yrityksille, kiinteistöille ja taloyhtiöille. Kuluttajia palvelemme verkkokaupassamme, josta löytyy vihersisustamisen tuotteita ulos ja sisälle.

Tarjoamme yritysten, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden pihojen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluja, huomioiden kaikenkokoiset tarpeet. Meiltä löydät myös erilaiset piharakenteet ja leikkivälineet.

Otamme mielellämme vastuullemme myös yritysten sisätilat. Vihersisustuspalvelustamme saat kauniit ja ilmaa puhdistavat viherkasvit sekä aidon näköiset silkkikasvit yritykseenne räätälöitynä pakettina. Kasvit ja ruukut valitaan kuhunkin tilaan sopivaksi, yhteistyössä ammattilaistemme kanssa. Kasveille tarjoamme lisäksi hoitopalvelun, jolla varmistat vehreän ja viihtyisän työympäristön vuoden jokaisena päivänä!

Toimitamme ja myymme kasveja ja tarvikkeita ympäri Suomen. Myös verkkokaupastamme löydät helposti ja nopeasti yritykseen sopivia kasveja ja kasvi-istutuksia.