Viherkasvien huolto

Menestyäkseen viherkasvit vaativat säännöllisen huollon. Tilaamalla viherkasvien huollon meiltä, säästät aikaa ja me vastaamme viherkasvienne hyvinvoinnista.
Viherkasien huoltopalveluumme sisältyy elävien viherkasvien sekä viherseinien huolto. Lisäksi huollamme silkkikasvinne.

 

Viherkasvien kuukausihuolto

Kun olette investoineet uusiin kasveihin rahaa, on järkevää myös huolehtia että inveistoinnista on iloa pitkään. Tilaamalla viherkasvien huollon meiltä, varmistatte että kasvinne pysyvät vehreinä vuoden ympäri. Me ammattilaisina vastaamme kasvienne hyvinvoinnista ja kannamme vastuun, mikäli kasvien hyvinvoinnissa ilmenisi ongelmia.

Me tarjoamme viherkasveillenne joko viiden tähden-huoltoa tai ikitakuu-huoltoa.

Viiden tähden-huolto sisältää kaiken, mitä viherkasvit tarvitsevat säilyäkseen elinvoimaisina ja vehreinä. Viiden tähden-huoltoon kuuluu mm. säännöllinen kastelu sekä lannoitus oikeina aikoina. Kasvien ikääntyessä ja kuollessa, neuvottelemme kanssanne uusien kasvien hankinnasta.

Ikitakuu-huolto sisältää myös kaiken hoidon, mitä viherkasvit tarvitsevat säilyäkseen elinvoimaisina ja vehreinä. Mutta lisäksi vaihdamme huonokuntoiset kasvit uusiin aina automaattisesti, ilman erillistä veloitusta. Näin toimitilanne pysyvät aina edustavina. Ja kasvinne näyttävinä ja tuoreina. Annamme teille siis jatkuvan takuun siitä, että teillä on aina hyvän näköiset viherkasvit toimitiloissanne.

 

Tarjoamme ikitakuu-huollon myös vanhemmille viherkasveillenne, kun ne ovat olleet jonkin aikaa normaalissa huollossamme. Ikitakuu-huollolla varmistamme, että kasvit säilyvät aina raikkaina ja hyvinvoivina. Ja kun kasvit vanhenevat, ikitakuu-huollossa niidenkin vaihto sisältyy kuukausittaiseen huoltohintaamme.

Huoltosopimus on toistaiseksi jatkuva ja huolto suoritetaan noin kolmen viikon välein.

Silkkikasvien huollossa pyyhimme kasveista pölyt ja pidämme huolen, että silkkikasvit näyttävät tyylikkäiltä ja mahdollisimman aidoilta.

Kysy lisää viherhuollosta tai silkkikasvien huollosta tarjouspyynnöllä tai ota yhteyttä myynti@viherviisikko.fi

Kasvienhuoltoon kuuluu:

Ikitakuu
Viiden tähden

kastelu

lannoitus kasvukaudella

kasvien perkaaminen, leikkaaminen ja tukeminen

hoidon takia huonokuntoisiksi käyneiden kasvien korvaaminen

mullan tai lecasoran lisääminen

koristesoran tai -katteen lisäys

kasvien puhdistaminen

tuholaistorjunta

huollossa tarvittavat aineet, työvälineet ja tarvikkeet

kirjallinen kasvikartoitus

vanhojen kasvien uusinta veloituksetta

ehdotus kasvien uusintatarpeesta

Helppohoitoiset viherkasvit

Helppohoitoiset viherkasvit ovat paitsi kaunis sisustuselementti, myös luonnonläheinen ja rentouttava osa työympäristöä. Viherkasvit yleisimmin ovat loistava tapa tuoda luontoa sisälle ja hyödyntää sen tarjoamia etuja. Helppohoitoisten lajikkeiden ja oikean hoidon avulla viherkasvit ilahduttavat sinua pitkään ja meidän avulla löydät juuri sinulle sopivat kasvit ja saat apua niiden hoitoon!

Aloita vaikka yhdestä helppohoitoisesta kasvista ja nauti luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta työpaikalla, sillä viherkasvit puhdistavat ilmaa, tuovat iloa ja parantavat työpaikan yleistä ilmettä.

Helppohoitoisten kasvien valinta voi olla sopiva vaihtoehto ammattilaisten avulla, sillä resurssointi ja aika ei välttämättä riitä sisustamaan toimitiloja tai taloyhtiön pihaa. 

Me Viherviisikolla hoidamme ja ylläpidämme vehreyttä tarpeen mukaisesti niin toimitiloissa kuin pihoilla, jotta kasvit pysyvät hyvässä kunnossa ympäri vuoden.

Mitkä viherkasvit ovat helppohoitoisia?

Eri viherkasvit kestävät pidempään kuin toiset ja sopeutuvat erilaisiin olosuhteisiin. Osa ei vaadi paljon valoa, vettä tai lannoitusta ja selviytyvät myös joskus itsekseen, osa viherkasveista taas vaatii enemmän ylläpitoa.

Lukaise alhaalta lisää tietoa, mitkä viherkasvit vaativat säännöllistä hoitoa.

Esimerkiksi silkkikasvit, jotka eivät vaadi kastelua, vaan esimerkiksi pölyjen pyyhintää, ovat helpompia hoitaa kuin aidot kasvit. Pyrimme kuitenkin pitämään silkkikasveista samalla tavalla huolta kuin kasteltavista viherkasveista.

Jokainen kasvityyppi vaatii kuitenkin ylläpitoa, ja siinä me tulemme kuvaan.

Me hoidamme kasvisi ja pidämme niistä huolta, ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan tilanteeseenne ratkaisu!

Hyviä esimerkkejä helppohoitoisista muista viherkasveista:

 • Kultaköynnös (Epipremnum aureum): Helppohoitoinen ja nopeasti kasvava köynnöskasvi, joka sopii hyvin amppeliin tai roikkumaan hyllyiltä.
 • Peikonlehti (Monstera deliciosa): Näyttävä ja trendikäs kasvi, joka viihtyy varjoisissakin paikoissa.
 • Liuskavehka (Spathiphyllum): Kaunis kukkiva kasvi, joka puhdistaa tehokkaasti ilmaa.
 • Anopinkieli (Sansevieria trifasciata): Kestävä ja helppohoitoinen kasvi, joka sopii myös kuiviin olosuhteisiin.
 • Kaktukset ja mehikasvit: Erilaisia ​​muotoja ja värejä. Esimerkiksi kaktukset eivät vaadi säännöllistä kastelua, kuten moni muu viherkasvi ja ne sopivat aurinkoiselle ikkunalle.

Viherkasvien hoito

Vaikka helppohoitoiset kasvit eivät vaadi paljon hoitoa, on silti tärkeää muistaa muutamia perusjuttuja:

 • Kastelu: Kasveja kastetaan vasta, kun multa on kuivunut pinnalta. Liika kastelu on yleisin virhe.
 • Valaistus: Useimmat viherkasvit viihtyvät parhaiten valoisassa paikassa, mutta ei suorassa auringonpaisteessa.
 • Lannoitus: Kasveja lannoitetaan kasvukauden aikana noin kerran kuukaudessa.
 • Mullanvaihto: Multa vaihdetaan parin vuoden välein.
 • Leikkaus: Kuivuneet ja ruskeat lehdet leikataan pois.

Suuret viherkasvit vaativat enemmän ylläpitoa

Suuret viherkasvit vaativat enemmän ylläpitoa.

Jos yritykselläsi on tarve suuremmille kasveille, ota huomioon muutama seikka; Suuret viherkasvit ovat näyttäviä ja voivat täyttää isonkin tilan, mutta ne vaativat myös enemmän aikaa hoitoon kuin pienemmät kasvit.

Suuret kasvit tarvitsevat esimerkiksi enemmän vettä, lannoitusta ja tilaa kasvaa. Ne voivat olla myös haastavampia siirtää ja mullata, jos sijoittelu kasveille on piha-alueelle tai on osa julkisivua työympäristössä.

Viherkasvit ja niiden säännöllinen huolto

Säännöllinen huolto on tärkeää, jotta viherkasvit pysyvät terveinä ja kauniina. Me tarjoamme viiden tähden huoltoa tai ikitakuuta kasveillesi. Jos kasvisi ovat elinikänsä loppupuolella, neuvottelemme kanssasi kasvien korvaamisesta uusilla.

Säännölliseen huoltoon voi kuulua mm:

 • Kasvien ylläpito tuholaisten ja tautien varalta
 • Kuivuneiden ja ruskeiden lehtien poisto
 • Lehtien pölyjen pyyhkiminen
 • Kasvien kääntäminen valon suuntaan
 • Tarvittaessa mullanvaihto ja lannoitus
 • Silkkikasvien pölytys

Säännöllinen huolto ei vie paljon aikaa, mutta ylläpito kannattaa ulkoistaa. Tällöin varmistutaan laadukkaasta tuloksesta ja viherkasvien ammattilaisina haluamme auttaa yritystäsi tai taloyhtiötäsi viherkasvien huollossa ja varmistaa, että ne pysyvät terveinä ja kauniina.

Viherviisikoilla tarjoamme myös erilaisia palveluita viherkasveille. Olipa kyseessä yksittäisen kasvin hoito tai toimiston viherseinän suunnittelu, ammattitaitoiset työntekijämme auttavat mielellään luomaan ja ylläpitämään vehreän ja terveellisen ympäristön työpaikallesi!

Ota yhteyttä tarjouspyynnöllä tai lähettämällä meille viestiä!

Vihersisustamisen työnäytteitä

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Kuka viherviisikko?

Olemme yksi suurimpia puutarha- ja vihersisustusalan toimijoita pääkaupunkiseudulla, yli 25 vuoden kokemuksella. Tarjoamme kokonaisvaltaista viheralan palvelua yrityksille, kiinteistöille ja taloyhtiöille. Kuluttajia palvelemme verkkokaupassamme, josta löytyy vihersisustamisen tuotteita ulos ja sisälle.

Tarjoamme yritysten, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden pihojen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluja, huomioiden kaikenkokoiset tarpeet. Meiltä löydät myös erilaiset piharakenteet ja leikkivälineet.

Otamme mielellämme vastuullemme myös yritysten sisätilat. Vihersisustuspalvelustamme saat kauniit ja ilmaa puhdistavat viherkasvit sekä aidon näköiset silkkikasvit yritykseenne räätälöitynä pakettina. Kasvit ja ruukut valitaan kuhunkin tilaan sopivaksi, yhteistyössä ammattilaistemme kanssa. Kasveille tarjoamme lisäksi hoitopalvelun, jolla varmistat vehreän ja viihtyisän työympäristön vuoden jokaisena päivänä!

Toimitamme ja myymme kasveja ja tarvikkeita ympäri Suomen. Myös verkkokaupastamme löydät helposti ja nopeasti yritykseen sopivia kasveja ja kasvi-istutuksia.