Yritys

Viherviisikko Oy

Viherviisikko on suurimpia puutarha- ja vihersisustusalan palveluyrityksiä. Toiminta-alueenamme on koko pääkaupunkiseutu, mutta toimitamme kasveja ja tarvikkeita ympäri Suomen.

Tapio “Viher-Tapsa” Posti perusti Viherviisikko Oy:n vuonna 1996. Hän aloitti uransa viheralalla jo 13-vuotiaana miehenalkuna. Hänen ensimmäinen työpaikkansa kukkakaupassa sisälsi niin kukkamaljakoiden pesua kuin kasvien hoitoakin. Kukkakauppa opetti Tapiolle nöyrää työasennetta ja sinnikkyyttä jo alusta lähtien. Tapio Posti on ollut viheralalla 27 vuotta ja toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta. Hän uskoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja haluaa toimia alan suunnannäyttäjänä jatkossakin.

Liikevaihtomme on noin 2,7 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 40 henkilöä.

Asiakkaat

Asiakkaamme koostuvat yksityisistä asiakkaista, yritysasiakkaista, yhteisöistä ja kiinteistöistä – pienistä aina suuriin pääkonttoreihin asti. Hoidossamme on yli 400 pihakohdetta pääkaupunkiseudulla. Sisäviherkasvien hoitokohteita taas on noin 150. Lisäksi verkkokauppamme palvelee kaikkia kuluttaja-asiakkaitamme.

Yhdistykset

Viherviisikko on jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:
Suomen Yrittäjät ry, Suomen Vihersisustajat ry, Viheraluerakentajat ry, Viherympäristöliitto ry, Tilaajavastuu

Viherviisikon saavutuksia

Vuosina 2007–2017 Asiakastieto Oy on myöntänyt Viherviisikko Oy:lle Suomen vahvimmat sertifikaatin. Luottokelpoisuuden on todennut hyväksi muun muassa Soliditet Finland Rating ja Bisnode Finland Oy jotka ovat myöntäneet meille AA-luottoluokituksen useana vuonna. Vuonna 2019 kyseiseen hyvään luottoluokkaan kuului vain 12,0% kaikista suomalaisyrityksistä. Viherviisikko valittiin myös vuoden lauttasaarelaiseksi yrittäjäksi vuonna 2009. Olimme mukana myös muun muassa Opetushallituksen ohjelmassa, jossa päätettiin linjaus vihersisustajan/viherhuoltajan ammattinimikkeestä.


Tapio Posti
Yrittäjä, Toimitusjohtaja