Lempäälä-talo

Kunnallisten palveluiden rakennuskokonaisuuden vihersisustaminen.

Lempäälä-talo on moderni kolmen rakennuksen kokonaisuus, joka pitää sisällään monia Lempäälän palveluita: muun muassa pääkirjaston, kuntosalin, seurakunnan toimintoja sekä toimistotiloja. Vuonna 2021 käyttöönotettu kunnallisten palveluiden keskus on kooltaan yli 20 000 neliömetriä.

Viherviisikon ja Lempäälä-talon yhteistyö käynnistyi talon suunnitteluvaiheessa. Sisustusarkkitehti oli kaavaillut Lempäälä-talon kirjastoon kahta mittavaa viherseinää, joiden toteutus tilattiin Viherviisikolta jo hyvissä ajoin ennen talon valmistumista. Viherseinien lisäksi lähes koko Lempäälä-talo sai ylleen vehreyttä Viherviisikon vihersisustuksesta, joka toteutettiin rakennusprojektin myöhemmässä vaiheessa.

Lempäälä-talon kirjaston viherseinät, joista toinen on jopa kymmenen neliömetrin kokoinen, toimivat eittämättä tilan katseenvangitsijoina ja tunnelmanluojina. Viherviisikon viherseinät voivat koostua niin elävistä kasveista, silkkikasveista kuin näiden yhdistelmästäkin. Lempäälä-talon viherseinät – samoin kuin muu vihersisustus – rakennettiin kokonaan elävistä kasveista.

Lempäälä-talon viherseinät on toteutettu siten, että niille riittää normaali seinärakenne, eivätkä ne vaadi sähköä tai erillistä vesi- ja viemäröintiliitäntää. Viherseinät toimivat manuaalikastelulla, ja kasvit saavat veden kapillaari-ilmiöllä, imemällä sen itseensä säiliöstä. Ratkaisu on siis paitsi kaunis, myös ekologinen.

Lempäälä-talon vihersisustus syntyi tilaajan toiveiden, arkkitehdin näkemyksen ja Viherviisikon käytännön ymmärryksen yhdistelmästä. Työn pohjana toimivat rakennuskuvat, hyvä yhteistyö ja tarkentavat kysymykset.

”Yhteistyö niin arkkitehdin, rakennusliikkeen kuin tilaajankin kanssa toimi mielestäni todella hyvin. Projekti oli kiva ja lopputulos onnistunut. Lempäälä-talolta saadun palautteen perusteella myös he ovat tyytyväisiä sekä kasveihin että palveluun”, Viherviisikon operatiivinen johtaja ja kohteen vihersisustaja Kenneth Björklöf kertoo.

”Vihersuunnittelu vaatii aina jonkin verran miettimistä: mikään kohde ei ole sellainen, että siihen kävisi tasan sama ratkaisu kuin johonkin toiseen. ”, Kenneth sanoo.

Nyt Lempäälä-talo on ollut kuntalaisten käytössä lähes kahden vuoden ajan. Viherviisikko vastaa talon kasveista ja niiden huollosta kokonaisuudessaan. Huolellisen hoidon ansiosta kasvien loisto ei ole vain hetken huumaa, vaan vihersisustuksesta pääsee nauttimaan vuodesta toiseen.

”Ylläpitosopimus on ehdottomasti paras ratkaisu niin viherseinien kuin muidenkin kasvien hoitoon. Etenkin viherseinät ovat yleensä isoja investointeja, joten niiden asiantunteva huolto on hyvä tilata ammattilaisilta. Näin varmistat, että saat rahoille vastinetta pitkään ja että asiakkaat pääsevät nauttimaan tilan jatkuvasta vihreydestä”, Kenneth päättää.

Viherviisikko kiittää kunniasta saada olla mukana pitämässä Lempäälä-taloa vihertämässä. 🌿

Projektin tiedot

Asiakas

Lempäälä-talo

Missä

Lempäälässä

Projektin sisältö

Myyjä

kenneth
Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

”Lempäälä-talon vihersisustusprojekti oli tilaajalle ikään kuin avaimet käteen -paketti, joka sisälsi kaiken suunnittelusta kasvien valintaan ja istutukseen sekä ruukkuihin, toimitukseen, kasvien ylläpitoon ja huoltoon”, Viherviisikon operatiivinen johtaja ja kohteen vihersisustaja Kenneth Björklöf.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Viihtyisän vehreä sisustus on investointi työhyvinvointiin

Asiakkaamme Cloud1 toimitiloissa halutaan panostaa työntekijöihin ja työhyvinvointiin, mm. vihersisustamalla.

Huolellisella vihersisustamisella oikeat kasvit oikeaan paikkaan

Mitä hyötyä on suunnitelmallisesta vihersisustamisesta? Miksi kasvien huolellinen valinta on tärkeää. Tässä blogissa kerromme, miksi vihersisustaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Kylmät säät suuntaavat ajatukset sisätilojen vihersisustamiseen

Tässä blogissa tutustumme Viherviisikko Oy:n kotimaiseen huipputuotteeseen, ViViKo®-viherkalustesarjaan. Tämä moderni viherkalusteratkaisu, ViViKo®, on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Tuote on 100 % kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.