As Oy Olarinkallio, Espoo

Kerrostalon pihan uusiminen

Kuhatie 10 on 1964 rakennettu kolmikerroksinen kerrostaloyhtiö Espoon Haukilahdessa. Talo sijaitsee komean kallioisen mäen päällä. Yhtiöllä oli pihan päivitykselle olemassa teetetty suunnitelma, jota sitten toteutusvaiheessa sovellettiin taloyhtiön toiveiden ja meidän ehdotuksiemme pohjalta.

Työ keskittyi pääasiassa takapihan kulkuväylien ja istutusten uusimiseen, sekä tonttiin kuuluvien kallioisten metsäalueiden siistimiseen. Kadun puolelta kunnostettiin ja täydennettiin istutuksia, poistettiin puita, sekä korjattiin pihalle vievän liittymän seulanpääkiveysalue.

Haasteena oli erityisesti runsaiden kalliopintojen ikiaikaisten sammalpintojen suojeleminen, ja kattovesien hallinta. Sokkelinvierukset saatiin ryhtiin sepelikaistoin. Kulkuväylät kivettiin talon rakentamisajan tyyliin sopivilla betonilaatoituksilla ja reuna-alueiden heittokiveyksillä. Pohjoispäädyn pieni ’joutomaa’- kaista kunnostettiin asentamalla kunttaa, mikä olikin luonnollinen valinta tällaiselle tontille.

Lopputulos on ryhdikäs ja 60-luvun rakennukselle tyyliin ja aikakauteen sopiva, istuen hienosti kallioiselle metsätontille.

Projektin tiedot

Asiakas

As Oy Olarinkallio

Missä

Kuhatie 10, Espoo

Projektin sisältö

Myyjä

Jarmo Kuosmanen
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, rakennusinsinööri

Kuhatie 10 on luonnonkaunis tontti Espoossa, jossa haluttiin suojella sammalpintoja kerrostalon takapihalla olevilla kallioilla.

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Viherviisikkokauppa.fi Salon messuilla 14.-15.1.2023

Viherviisikkokauppa.fi oli mukana Salo2023-messuilla. Katso tunnelmat messuilta.

Viherviisikon joulun ajan aukioloajat

Toimistomme on suljettuna 21.-28.12.2022. Tapio Posti päivystää numerossa 0400 698850.

Antti Ketonen ja Viherviisikko yhteistyössä joulumieltä jakamassa

Yhteistyökumppanimme Antti Ketosen kanssa päätettiin pistää studio pystyyn neuvottelutilaamme ja nauhoittaa muutama joululaulu teitä kaikkia ilahduttamaan. Joululaulujen yhteyteen halusimme myös laittaa arvonnan, jossa palkintona oli silkki joulukuusi Antin valitsemilla koristeilla.