Tiesitkö, että tekokasvit ovat elävien kasvien ohella loistovalinta toimistoon ja julkisiin tiloihin?

Kasvit tuovat yritysten auloihin ja sisätiloihin vehreyttä. Kalusteiden ja tekstiilien ohella ne ovat tärkeä sisustuselementti, joka luo tunnelmaa ja viihtyisyyttä sekä vahvistaa imagoa. Mieluisat työtilat taas nostavat työmotivaatiota ja auttavat houkuttelemaan tekijöitä etätöistä toimistolle. Yritysten kannattaakin satsata toimitilojen viihtyisyyteen myös kasveilla.

Kasvien ei kuitenkaan tarvitse olla eläviä, sillä saman vaikutuksen saa silkki- eli tekokasveilla ilman allergisoinnin riskiä tai kastelun vaivaa. Silkkikasvi on käytännössä synonyymi tekokasville, sillä oikeastaan kaikki tekokasvit ovat silkkikasveja. Kestävien, pestävien ja helppohoitoisten silkkikasvien väliltä löytyy kuitenkin laatueroja.

Huono laatu näkyy esimerkiksi kasvin värien haaleutena ja siinä, kuinka elävältä kasvi näyttää. Joskus muinoin lähes kaikki tekokasvit näyttivät keinotekoisilta, mutta sittemmin valikoima on ottanut huomattavia harppauksia eteenpäin. Nykyään laadukkaat silkkikasvit ovat todella hienoja, ja Viherviisikon silkkikasvit muistuttavat eläviä kasveja niin erehdyttävästi, ettet välttämättä huomaa eroa.

Miksi yleisiin tiloihin kannattaa valita tekokasveja?

Tekokasvit toimivat kaikenlaisissa tiloissa: pimeissä, aurinkoisissa, kuivissa, kosteissa, vaikeapääsyisissä, vähällä käytöllä olevissa ja niin edelleen. Esimerkiksi neuvottelu- ja aulatilat jäävät usein liian pimeiksi eläville kasveille. Jos tilaan ei tule tarpeeksi luonnonvaloa, ovat silkkikasvit eläviä huonekasveja parempi ja kestävämpi valinta.

Yksi painava syy silkkikasvien suosimiselle julkisissa tiloissa on allergikkojen huomioiminen. Vaikka useat elävät huonekasvit vapauttavat happea ja puhdistavat ilmaa, aiheuttaa osa niistä allergiaoireita. Vihersisustajat osaavat kyllä valita vähiten allergisoivat kasvit, mutta monet yritykset haluavat pelata varman päälle ja sisustaa tilansa kaikille ystävällisillä silkkikasveilla.

Selvää on myös, että tekokasvit kaipaavat vähemmän hoitoa kuin elävät kollegansa. Siinä missä elävät sisäkasvit vaativat vettä ja hoitoa viikoittain tai kuukausittain, riittää silkkikasveille perusteellisempi huolto 1–2 kertaa vuodessa. Helpot tekokasvit pysyvät edustuskelpoisina, vaikka toimistosta ei löytyisi innokasta viherpeukaloa, jolla on ylimääräistä aikaa kasvien hoitoon.

Silkkikasvejakin kannattaa silti huoltaa ajoittain, sillä myös niihin kertyy pölyä. Julkisissa tiloissa kasvien ulkonäkö saattaa vaatia huolenpitoa, jos ruukkuja siirrellään tai niitä erehdytään käyttämään roska-astioina – tällainen on varsin tavallista esimerkiksi kauppakeskuksissa ja muissa yleisissä tiloissa. Meidän tarjontaamme kuuluu myös silkkikasvien huoltopalvelu.

Silkkinen viherkasviseinä tuo viihtyisyyttä toimistoon

Silkkikasveja löytyy joka tilanteeseen ja trendiin

Silkkikasvien valinnassa ei tarvitse tyytyä ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä niitä on joka lähtöön: isommista lattiakasveista pienempiin pöytäkasveihin, amppelikasveista viherseiniin ja parvekkeen tai terassin ulkokasveista toimiston sisäkasveihin. Meiltä saat sekä kaikkia näitä että valmiita silkkikasvi-istutuksia, jotka sisältävät kasvin lisäksi ruukun, asennuksen ja koristekivet.

Silkkikasvien trendit seuraavat elävien kasvien suuntia. Tällä hetkellä suosiossa ovat erityisesti isot tekokasvit ja pyöreät muodot, joita löytyy muun muassa rönsyilevästä peikonlehdestä, komeasta afrikkalaisesta lyyraviikunasta ja miekkamaisesta anopinkielestä.

Yrityspuolella viherkasvit ovat tekokukkia suositumpia, tosin poikkeuksiakin on: eksoottinen ja ylellinen valkoinen orkidea on yksi yritysten kestosuosikeista tekokukkamarkkinoilla. Kiinnostus silkkikukkiin vaihtelee sesongeittain, ja esimerkiksi joulukuun kotoisella klassikkokukalla, silkkisellä joulutähdellä, on kysyntää loppuvuodesta.

Silkkikasvien näyttävyyttä voidaan korostaa lisävaloilla, jotka tuovat kasveja paremmin esille. Kohdevalaistus toimii huikeasti esimerkiksi silkkisten viherseinien kanssa, joista valon aikaansaama varjoelementti tekee entistä eläväisemmän näköisiä. ViViKo®-viherkalusteissamme on valmiiksi sisäänrakennetut LED-valot.

Viherviisikolta saat silkkikasvit huoltoineen, toimituksineen ja vihersuunnitelmineen

Millaisia vihersisustuksen ratkaisuja meiltä sitten löytyy? Kaikenlaisia! Meiltä saat silkkikasvien, ruukkujen, koristekivien ja viherkalusteiden lisäksi niin vihersuunnittelun, kasvien toimituksen, asennuksen, puhdistuksen ja hoidon kuin muuton palvelut. Kasveja meillä on tarjolla sekä omaksi että vuokralle.

Kun koko tilasi vihersisustus kaipaa uusimista, on vihersuunnitelman pyytäminen meiltä hyvä idea. Ammattilaisesta on aina apua toimistojen ja julkisten tilojen vihersisustusta suunniteltaessa. Vihersisustaja osaa huomioida monta asiaa, kuten tilan arkkitehtuurin ja kasvien sijoittelun, ja saada ne yhdistymään toivottuun tyyliin ja budjettiin.

Vihersisustusprosessi alkaa asiakkaan tai tämän sisustussuunnittelijan yhteydenotolla ja jatkuu asiakkaan alustavien toiveiden kartoittamisella. Seuraavaksi vihersisustajamme tutustuu asiakkaan tiloihin joko paikan päällä tai kuvien ja pohjakuvan kautta – kummin vain asiakas toivoo. Tämän pohjalta vihersisustaja tekee tarjouksen ja ehdotuksen tulevasta vihersisustuksesta.

Voimme toteuttaa koko paketin vihersuunnitelmasta valmiiseen lopputulokseen tai jotain siltä väliltä, täysin toiveidesi mukaisesti. Jos sinulta löytyvät jo ruukut ja viherkalusteet, meiltä saat niihin silkkikasvit ja istutukset. Vaikka toimitilamme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, toimitamme kasveja joka puolelle Suomea. Ja tulemme laittamaan kasvit paikoilleenkin, jos niin haluat.

Tervetuloa tutustumaan vihersisustamisen palveluihimme ja verkkokauppamme silkkikasvivalikoimaan. Jos kaipaat apua muissa viherasioissa, ota yhteyttä. Me autamme mielellämme!

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet