Kylmät säät suuntaavat ajatukset sisätilojen vihersisustamiseen

Tässä blogissa tutustumme Viherviisikko Oy:n kotimaiseen huipputuotteeseen, ViViKo®-viherkalustesarjaan. Tämä moderni viherkalusteratkaisu, ViViKo®, on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Tuote on 100 % kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.

Vuodenajasta riippumatta, huolitellulla vihersisustamisella saadaan elävyyttä, viihtyisyyttä sekä tunnelman vaihtelua kaikenlaisiin tiloihin. Yhä useammat toimistot, ravintolat ja muut julkiset tilat suosivat sisustuksessa erilaisten huonekasvien hyödyntämistä niin viherseininä kuin erilaisina ruukku- ja hyllyasetelminakin.

Tässä blogissa tutustumme Viherviisikko Oy:n operatiivisen johtajan, Kenneth Björklöfin kanssa kotimaiseen huipputuotteeseen, ViViKo®-viherkalustesarjaan. Tämä moderni viherkalusteratkaisu, ViViKo®, on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Tuote on 100 % kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.

ViViKo® syntyi tarpeesta uudenlaiselle viherkalusteelle

Ajatus ViViKo®-viherkalustesarjasta syntyi vuonna 2017, jolloin erilaiset vapaasti seisovat viherkasviseinät yleistyivät. Tällöin huomasimme, että silloiset viherseinät olivat isoja ja hankalia sekä vaikeita liikuttaa. Tarve uudenlaiselle viherkalusteelle tuli alun perin asiakkailtamme, joilta saimme myös palautetta tarpeesta saada muuttuviin tiloihin sopiva viherkaluste, jossa kohtaisivat käyttäjälähtöisyys sekä toiminnallisuus.

”Lähdimme hakemaan jo olemassa oleville viherkasviseinille osittain korvaavaa tuotetta, joka olisi muuntumiskelpoisempi, helpommin liikuteltavissa, sekä ilmava ja läpinäkyvä, kuten julkiset tilat alkoivat tuolloin olla”, Kenneth kertoo.

ViViKo®-viherkalustesarja on suomalaista huippusuunnittelua

ViViKo®-viherkalustesarja on kotimaisen huippuosaamisen tuotos. Siitä kertovat viherkalusteelle myönnetyt Design from Finland -tunnus sekä Avainlippu-merkki. Tuote on kokonaan Suomessa suunniteltu ja valmistettu. ViViKo®-viherkalustesarjan suunnittelussa on ollut oleellisesti mukana myös Kokema designin sisustusarkkitehti Sabina Dontcheff.

Viimeistellyt yksityiskohdat ja ominaisuudet kertovat tuotteen laadusta

ViViKo®-viherkalustesarjaa on helppo ja nopea siirtää paikasta toiseen. ViViKo®:a edeltävät, vastaavanlaiset viherkasviseinät vaativat useamman henkilön siirtämään kalustetta. Moduulit olivat korkeita ja niitä piti kallistaa, että ne mahtuivat oviaukosta. Vaikka viherkasviseinät ovat viimeisen reilun viiden vuoden aikana kehittyneet, ViViKo®:n ominaisuudet ovat yhä omaa luokkaansa.Kenneth mainitsee, että ViViKo® ei suoranaisesti kilpaile viherseinien kanssa, vaan on niitä tukeva tuote, jolla on mm. helppo jakaa tiloja.

”ViViKo®:a pystyy kasvattamaan sarjassa. Moduuleja voi laittaa esimerkiksi viisi rinnakkain ja koko kalusteeseen tulee silti vain yksi sähkösyöttö. Sähköjohtona kalusteessa on 5 metriä pitkä musta kangasjohto, jonka voi tuoda myös katosta. ViViKo®-kaluste on vain 1900 mm korkea ja siinä on pyörät alla. Tämä mahdollistaa sen työntämisen ovista toiseen tilaan tai hissiin yksin.”

Helposti modifioitavaa ViViKo®:a saa kaikissa RAL-väreissä, ja kalustesarjaan kuuluu A-, B- ja C-sarjat, joissa vaihtoehtoina on useita erilaisia malleja. Sarjalle on tarkoitus suunnitella myös jatkoa. ViViKo® voidaan rakentaa asiakkaan toiveiden mukaan esimerkiksi pelkästä yläkehyksestä tai erilaisista hyllyistä ja kukkalaatikoista. Valaistuksena tuotteessa on ledinauha, joka on laserleikattu kalusteen teräspalkkiin niin, että se ei häikäise edes kalusteen vieressä istuvia. Myös valon sävyyn on panostettu: se on täysin päivänvaloa vastaava.

Ajaton kaluste sopii loistavasti moderneihin tiloihin

ViViKo®-viherkalustesarja on suoraan kaksipuoleinen, joten se toimii kauniin ulkomuotonsa lisäksi myös loistavana tilanjakajana. Kaluste sopii kaikenlaisiin tiloihin: ravintoloihin, toimistotiloihin, rakennusten aulatiloihin sekä muihin julkisiin tiloihin. Pelkistetyn muotokielensä ansiosta ViViKo®-viherkaluste sopii keskelle tilaa tai seinän vierustalle perinteisenä viherseinänä.

Vaikka ViViKo® toimii kokonsa puolesta parhaiten isoissa tiloissa, voidaan se sijoittaa myös pienempiin tiloihin. Viherkalusteessa on pyörien lisäksi vakiovarusteena myös säätöjalat, joten käyttäjä voi valita, haluaako kalusteen olevan kiinteästi paikallaan vai siirreltävissä.

”ViViKo® on ajaton kaluste, joka sopii täydellisesti avariin, moderneihin ja loft-henkisiin tilakokonaisuuksiin. Se toimii mainiosti myös ravintoloissa tai ruokasaleissa tuomalla yksityisyyttä eri pöytäryhmien välille. Kasveina voidaan käyttää eläviä viherkasveja sekä aidon näköisiä silkkikasveja tai hybridinä, eli eläviä ja silkkikasveja samassa kalusteessa, minkä ansioista viherkalusteen voi sijoittaa sisällä lähes minne tahansa. ViViKo®:n perusvärit ovat musta ja valkoinen, mutta kalusteen saa myös ruosteisena, teräksen värisenä tai vaikka vaaleanpunaisena”, Kenneth kuvailee.

Viviko_viherkalustevaunu asiakkaan tiloissa_Viherviisikko

Kiinnostuitko ViViKo®:n hankinnasta?

ViViKo®-viherkalustesarjaan voit tutustua täällä. Mikäli olet kiinnostunut tuotteen hyödyntämisestä tilan sisustuksessa, kartoitamme sopivan ratkaisun yhdessä paikan päällä. ViViKo®-sarjaa voidaan tilata yksi tai useampi sen mukaan, haetaanko kalusteella tilanjakoa tai sisustusta. Myös kasvit valitaan kalusteen sijainnin mukaan.

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet