Ilmalanlinnan vihersisustus lumoaa kävijät

Ilmalanlinnan vihersisustus on tyylikäs ja raikas katseenvangitsija, jonka nähdessään ei voi sanoa muuta kuin WAU!

PÄÄKAUPUNKISEUDUN SUURIMPIIN puutarha- ja vihersisustusalan toimijoihin lukeutuva Viherviisikko suunnitteli Helsingissä sijaitsevan Ilmalanlinnan vihersisustuksen yhteistyössä Olla Architecturen kanssa. Vihersisustuksen toteutuksesta vastasi Viherviisikko, joka myös huolehtii kasveista huoltosopimuksella.
”Viherviisikko on joustava ja luotettava yhteistyökumppani, jonka viherkasvivalikoima ja osaaminen ovat huippuluokkaa. Viherviisikko toteutti toiveidemme mukaisen vihersisustuksen erittäin tiukalla aikataululla. Haluamme kiittää heitä yhteistyöstä ja upeasta toteutuksesta”, sanoo kiinteistöpäällikkö Federico Waltari CBRE:ltä. CBRE toimii Ilmalanlinnassa johtamisen kumppanina. Kiinteistön vihersisustuksella panostetaan käyttäjien hyvinvointiin ja viihtyvyyteen, ja Ilmalanlinnalle on myönnetty WELL-sertifikaatti.

Tänä vuonna valmistuneen Ilmalanlinnan kiehtova vihersisustus vetää katseen puoleensa ja luo kodikkaan tunnelman. Viherviisikon toteuttaman vihersisustuksen katseenvangitsijoita ovat atriumin viherseinä ja portaikko, jossa on viihtyisiä lounge-ryhmiä.

Wau-efekti vihersisustamalla
Ilmalanlinnan kolmen kerroksen korkuisen atriumin puuportaikkoon on muodostettu viihtyisiä lounge-ryhmiä. Portaikkoon upotettuihin ruukkuihin valittiin erilaisia kasveja: korkeita ja matalia sekä suuri- ja pienilehtisiä. ”Portaikon mehukas ja herkullinen vihersisustus koostettiin eri kokoisista kasviryhmistä. Atriumiin korkeasta lasiseinästä tuleva luonnonvalo mahdollistaa kasvien monipuolisen käyttämisen kohteessa”, kuvailee vihersisustaja ja operatiivinen johtaja Kenneth Björklöf Viherviisikolta.
”Atriumin vihersisustus luo tilaan toivomamme wau-efektin. Vihersisustus sopii erittäin hyvin yhteen lounge-kalusteiden ja tilan pintamateriaalien kanssa. Tila ihastuttaa niin vierailijoita kuin vuokralaisiammekin”, kiittelee Waltari.

Viherkasvit tuovat raikasta kontrastia tilojen neutraalinsävyisiin kalusteisiin, vaaleisiin puuportaisiin sekä mustaan metalliin ja lasiin. Portaikon taakse sijoitettu kookas viherseinä on huomiota herättävä elementti, jota tuodaan esiin kohdevalaisimilla. Valaistus korostaa seinän muotoja ja värikylläisyyttä. Harmoninen viherseinätoteutus näyttää jatkuvan saumattomasti kerroksesta toiseen.
”Viherseinän hillityn ilmeen toteutimme erilaisilla vihreän sävyillä, joiden kontrastit luovat hienovaraisen ja viehättävän kuvioinnin. Lisäksi atriumin käytävien ja parvekkeen vihersisustusta täydennettiin erilaisilla lattiaruukkuistutuksilla”, kertoo Björklöf.

Ilmalanlinnan puuportaiden vihersisustus_viherviisikko

Viherseinät katseenvangitsijoina myös Uponorin tiloissa
Talo- ja yhdyskuntatekniikan vahvan osaajan Uponorin pääkonttori muutti Ilmalanlinnasta vuokraamiinsa toimitiloihin toukokuussa. Vihersuunnittelusta vastasivat Viherviisikko ja JLL yhteistyössä. Viherviisikko oli mukana sekä Ilmalanlinnan että Uponorin tilojen suunnittelussa projektin alusta saakka, mikä sujuvoitti vihersisustuksen toteuttamista.
”Tilojen runsas vihersisustus toteutettiin suurilehtisistä, näyttävistä viherkasveista. Uponorin brändin tärkeät osa-alueet, vastuullisuus ja ympäristö, haluttiin tuoda esille myös sisustuksessa. Vihersisustus osana viihtyisää sisustuskokonaisuutta tukee Uponorin brändiä”, kertoo vihersisustaja Merja Kurki Viherviisikolta.
Upeaan ja monipuoliseen toteutukseen valittiin lattiaruukku- ja tilanjakajaistutuksia ja ViViKo®-viherkaluste sekä kaapistojen päälle pienempiä istutuksia. Ruukkujen rauhalliseen, beigensävyiseen värimaailmaan tuotiin kontrastia mustilla ruukuilla. Todellisia katseenvangitsijoita ovat tehosteviherseinät, jotka on upotettu puuviilutettuun seinämään. Toteutuksen yksityiskohdat on tarkkaan harkittu.
”Työkahvilan ikkunoiden yläpuolelle asennetun ritilän päälle sijoittelimme runsaita, köynnösmäisiä viherkasveja. Kasvit valuvat katosta putouksen omaisesti luoden viihtyisän, luonnonläheisen tunnelman”, kuvailee Kurki.

Tutustu Ilmalanlinnan referensiin työnäytesivuillamme.

Teksti: Merja Maukonen / Prointerior

Kuvat: Jesse Posti / Digiliekki

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet