Suomalaisiin toimistoihin sopivat kuivassa ja varjoisassa viihtyvät kasvit
Toimistoihin halutaan kestäviä ja helppohoitoisia kasveja – sellaisia, jotka viihtyvät Suomen kuivahkossa sisäilmassa ja selviävät rajallisella valon määrällä ilman tiheää hoitoa. Olosuhteet rajaavat toimistoihin sopivaa kasvivalikoimaa, ja siksi tietyn tyyppisiä kasveja voi monesti bongata konttorista toiseen.
Parhaita viherkasveja toimistoon ovat monet varjoisissa tai puolivarjoisissa ympäristöissä pärjäävät kasvit: esimerkiksi traakkipuut, maijat, anopinkielet ja useat vehkakasvit, kuten palmuvehka. Kosteutta rakastavia eläviä viherkasveja, kuten viidakkomaista vehreyttä luovaa saniaista, taas ei kannata sijoittaa toimistoon, ellei niille ole luvassa aktiivista hoitoa ja ahkeraa sumutusta.
Jos toimiston tilat ovat hämärät, ovat silkkiset tekokasvit hyvä kasvivaihtoehto toimistoon. Silkkikasvien ylläpito on luonnollisesti edullisempaa kuin elävien viherkasvien, eivätkä ne myöskään välitä olosuhteista samalla tavoin kuin elävät kasvit, joten niiden joukosta voi hyvällä mielellä valita toimistoon vaikka sen trooppisen saniaisen.
Toimiston vihersisustuksen voi myös jättää Viherviisikon asiantuntijoiden harteille. Viherviisikon vihersisustajat luovat työkseen kauniita, toimivia ja miellyttäviä vihersisustuksia ja ovat eksperttejä juuri sopivien kasvien valitsemisessa. Myös tilaajan toiveet huomioidaan aina – jos pelkkä anopinkielen nimi aiheuttaa hikikarpaloita otsalle, jätetään se odottelemaan toisia toimistoja.
Erilaisten kasvien ja viherkalusteiden yhdistely tuo eloa toimiston vihersisustukseen
Kasvien suosiossa voi havaita erilaisia trendejä. Usean vuoden ajan suosittuja kasveja kotiin ja toimistoon ovat olleet esimerkiksi pensasmainen kumiviikuna eli kumipuu, komea puuvartinen lyyraviikuna sekä rehevä peikonlehti ja muut vastaavat isolehtiset viherkasvit. Näyttävät kasvit ovat haluttuja toimistokasveja niin elävinä kuin silkkisinäkin.
Viherseinät ovat kysyttyjä sisustuselementtejä, joilla voi vaikuttaa toimiston tunnelmaan merkittävästi. Viherseiniä voidaan luoda niin elävillä viherkasveilla kuin silkkikasveillakin – tai molemmilla, kuten teimme Kaivokatu 6:n viherseinässä, jossa viherseinän alaosa on eläviä viherkasveja ja yläosa kustannustehokkaita silkkikasveja. Eroa on vaikea huomata!
Hauskan ja edullisen viherseinän toimistoon saat aikaiseksi myös seinäruukuilla, kuten L Arkkitehdit Oy:n toimistossa. Seinäruukkujen ohella voit piristää toimiston ilmettä roikkuvilla amppeleilla, jotka ovat olleet ja ovat vuodesta toiseen kovassa huudossa sekä kotien että toimistojen vihersisustuksessa.
Yleisesti kiinnostava ja eloisa vihersisustus syntyy juuri yhdistelemällä erilaisia elementtejä: pieniä ja suuria kasveja, lattialle sijoitettavia ruukkuja ja roikkuvia amppeleita, viherkasvitauluja, viherkasviseiniä ja viherkalusteita – tietenkin tilan toiminnallisuus huomioon ottaen. Hyvä keino päästä alkuun toimiston vihersisustuksessa ovat myös Viherviisikon valmiit vihersisustuspaketit, jotka sisältävät useita erilaisia silkkikasveja valmiiksi ruukkuihin istutettuina.
Toimiston kasvivalinnoissa kannattaa huomioida myös allergiat, kasvien hoito ja kasvien kierto
Vaikka se onkin melko harvinaista, voivat elävät viherkasvit aiheuttaa allergisia reaktioita joissakin ihmisissä. Yleisesti ottaen yrityksiin myytävät viherkasvit ovat kuitenkin melko allergisoimattomia, ja kaikki Viherviisikon valikoimasta löytyvät elävät viherkasvit ovat niin vähän allergisoivia kuin olla voi.
Elävät kukkivat kasvit herkullisine tuoksuineen taas kannattaa pitää poissa toimistoista, sillä ne allergisoivat viherkasveja helpommin. Kukkia toimistoon löydät turvallisesti tuoksuttomien mutta elävän näköisten silkkisten tekokukkien joukosta. Silkkikasvit ovat muutenkin takuuvarmoja kasvivalintoja esimerkiksi pieniin neuvotteluhuoneisiin, joissa käy paljon asiakkaita, joiden allergioista et tiedä.
Muista, että kun investoit toimiston viherkasveihin, investoit myös niiden hoitoon. Kasvien hoitaminen on paljon muutakin kuin veden kaatamista, ja monesti kasvien aiheuttamat allergiaoireet johtuvat itse asiassa huonosta hoidosta: liian kastelun aiheuttamasta homehtumisesta tai kasvien lehdille kertyvästä pölystä. Myös silkkikasvit tarvitsevat huoltoa aina silloin tällöin – pöly kun ei tiedä, onko kasvi elävä vai silkkinen.
Kun tilaat Viherviisikolta kasvien ylläpitohuollon, takaamme, että toimiston viherkasvit säilyvät hyvässä kunnossa. Kasvit myös vaihdetaan aina uuteen, jos ne ovat kärsineet huollon seurauksena. Tavallinen huoltoväli on – toki kohteesta ja sopimuksesta riippuen – noin kolme viikkoa. Huoltojen välillä kasveja ei tarvitse hoitaa tai kastella itse, vaan ne selviytyvät väliajan ruukkujen altakastelujärjestelmien voimin.
Toimiston viherkasveja ei välttämättä tarvitse omistaa, ne voi myös vuokrata. Kasvien vuokraaminen on yritykselle helppo ja verotuksessa vähennyskelpoinen tapa budjetoida hankintoja. Vuokraamalla kasveihin tulee myös rutiininomainen kierto, sillä vuokra-ajan loppumista seuraa automaattisesti keskustelu siitä, mitä seuraavaksi tehdään. Näin toimiston kasvit eivät jää vahingossa 90-luvulle.
Kaipaatko lisää vinkkejä toimiston kasvien valintaan, hoitoon tai koko vihersisustukseen? Ota yhteyttä milloin vain, me autamme mielellämme!