Kaivokatu 6

Viherkasviseinä keskelle Helsinkiä

Viherkasviseinä keskelle Helsinkiä

Citycenterin, eli entisen Makkaratalon, kulma koki melko ison muodonmuutoksen kesällä 2020.

Muutoksen yhteydessä tilaan toivottiin lämpöä ja houkuttelevuutta, ja se toteutettiin massiivisella viherkasviseinällä. Aulan viherkasviseinällä on korkeutta 5 metriä ja leveyttä 3,4 metriä. ”Kutsuva, iso viherseinä näkyy ulos kadulle saakka”, arkkitehti Krista Tammela Trium Arkkitehdit Oy:ltä kertoo.

Koska elävien kasvien hoito viherkasviseinän yläosassa olisi haastavaa, päätettiin eläviä viherkasveja käyttää seinän alaosassa. Kolmen metrin korkeudella kasvit vaihtuvat saumattomasti silkki- eli tekokasveiksi. Harva katselija edes huomaa korkealla tapahtuvaa muutosta.

”Aulan näyttävän, rakennushistoriallisesti arvokkaan mustan marmoriseinän vastapariksi sopi hyvin vihreä ja elävä kasviseinä”, Tammela kuvailee. Viherkasviseinän alaosan sokkelin messinkinen sävy valittiin sopimaan aulatilan muihin yksityiskohtiin. Viherkasviseinän reunaan laitettiin valkoinen teräslista korostamaan ja rajaamaan seinää.

Projektin tiedot

Asiakas

Sponda Oy

Missä

Helsinki

Projektin sisältö

Myyjä

kenneth
Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

”Toivoimme paljon vihreää sisäänkäynnin yhteyteen; enemmän vehreyttä, mikä tuo iloa ja vähentää stressiä ja täten lisää hyvinvointia. Lopputulos vastaa hyvin tavoitteita.”

arkkitehti Krista Tammela Trium Arkkitehdit Oy

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää