Yrittäjänä 27 vuotta

Mitä ViherTapsa miettii tänään, Yrittäjän päivänä 5.9.2023, kun takana on 27 vuotta yrittäjyyttä.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 27. vuotta kun olin perustamassa yhdessä neljän toverini kanssa Viherviisikkoa. Monen vaiheen jälkeen jatkoin vuonna 1999 yrityksessä yksin pääomistajana ja yrittäjänä. Yrittäjyys on ollut näinä vuosina antoisaa, kiireistä, haasteellista, pettymyksiä, ilon kyyneleitä, surua, onnea ja kaikkea mitä työelämä vaan voi ihmiselle tuoda.

Nyt, vuonna 2023 Yrittäjän päivänä, päällimmäisiä ajatuksia mielessäni ovat kunnioitus ja palvelu. Tänä päivänä, kun kaikki siirretään digimaailmaan, unohtuu aito ihmisen kohtaaminen ja palvelu. Asiantuntevaa ja asiallista palvelua on vaikea saada. Kohtaamiset ja kanssakäynti hoidetaan sähköisesti, ilman minkäänlaista livekontaktia asiakkaaseen. Me Viherviisikolla liputamme aitojen kohtaamisten puolesta. Meille voi aina soittaa ja meillä puhelimiin vastaavat Merja, Kenneth, Sari, Kirsi, Jarmo, Sanna, Susanna tai minä – ViherTapsa. Digimaailmaan siirtyminen on hyväksi ja se nopeuttaa monia asioita, mutta se ei voi korvata aitoja, ihmisten välisiä kontakteja. Jos digitaalinen botti verkkosivuilla ei pysty asiakasta auttamaan, täytyy asiakkaan voida soittaa yrityksessä jollekulle ja saada esittää huolensa. Siihen me pyrimme. Haluamme olla palvelevia ihmisiä digiajassa, emme automaatteja digipilvessä.

Ilman mahtavia työntekijöitämme, olisin hukassa. Minulle kunnioitus on työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteistyötahojemme sekä vanhempiemme arvostamista. Ja kuinka paljon viisautta ja näkemystä onkaan heillä, jotka ovat jo vuosikymmeniä tehneet näitä hommia. Kuinka paljon oppia voisimmekaan saada kokeneimmilta työtovereiltamme tai vanhemmiltamme, kun vaan pysähtyisimme heitä kuuntelemaan. Kunnioitetaan toisiamme, se on pieni, mutta hyvin merkityksellinen asia elämässä.

Yrityksemme yksi motoista on ”Yhdessä olemme enemmän!” Meillä Viherviisikolla se tarkoittaa, että annamme työntekijöillemme vapautta suunnitella omat työnsä ja toteuttaa ne yhteisesti sovittujen pelisääntöjen raameissa. Vapaus tuo kuitenkin myös vastuuta. Jokaisella työntekijällämme on vastuu oman työn tekemisestä ja onnistumisesta. Lisäksi yrityksellämme on vastuita, joita jokainen työntekijämme on osaltaan kantamassa.

Tällä hetkellä yrittäjän yöunissa pyörii hintojen nousut, korkojen nousut ja monet asiat, joita emme voi ennustaa tai joihin emme voi vaikuttaa. Yrittäminen on todellista yrittämistä. Maailman muuttuva ja arvaamaton tilanne tuo paljon paineita arkeen ja erityisesti meiltä yrittäjiltä vaaditaan nyt sinnikkyyttä, suunnitelmallisuutta, muuntautumiskyvykkyyttä sekä paljon positiivista fiilistä, jotta tästä selvitään. Nyt ei voi muuta kuin yrittää ja puskea läpi harmaan kiven. Kannustaa muita yrittäjiä, tukea ja käyttää suomalaisten yrittäjien palveluita.

Yhdessä olemme enemmän!

-ViherTapsa

P.S. Ensi kesäkaudeksi kaipaamme joukkoomme pihatöihin sekä viherkasvihuoltoihin tekeviä ja osaavia extratyöntekijöitä. Kesäkauden extratyö sopii erityisen hyvin vaikkapa eläkeläiselle. Meillä ei tarvitse olla alan koulutusta, me opastamme työhön. Ota yhteyttä minuun tapio.posti@viherviisikko.fi, jos extratyö meidän jengissä kiinnostaa.

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet