Viihtyisä piha on kiinteistön käyntikortti

Kaunis piha on kiinteistön käyntikortti, olipa kyseessä yrityksen sisäänkäynti tai taloyhtiön pihapiiri. Piha kaipaa kuitenkin säännöllistä hoitoa pysyäkseen vehreänä ja kutsuvana keitaana.

Kaunis piha on kiinteistön käyntikortti, olipa kyseessä yrityksen sisäänkäynti tai taloyhtiön pihapiiri. Piha kaipaa kuitenkin säännöllistä hoitoa pysyäkseen vehreänä ja kutsuvana keitaana.

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   

Viherviisikko on järjestänyt jo 27 vuoden ajan puutarha- ja vihersisustusalan palveluja pääkaupunkiseudun yrityksille, yhteisöille ja taloyhtiöille. Sillä on hoidossaan yli 400 pihakohdetta ja noin 150 sisäviherkasvien hoitokohdetta. 

Tavallisimmin pihanhoitopalvelujen tarpeesta kiinnostuvat ensin kiinteistö- ja taloyhtiöiden päättäjät, kuten kiinteistöpäälliköt, isännöitsijät ja hallitusten jäsenet. Ammattilaisen puoleen käännytään, kun yhtiössä ei ole riittävää halua, osaamista tai aikaa pihan kunnossapitoon. Yritykset kysyvät entistä enemmän myös kausikukkapalvelua, jolla saadaan väriä pihoille ja sisäänkäynneille. Hoidetut kukat antavat yrityksestä huolitellun kuvan. 

– Meihin voi olla helposti yhteydessä nettisivujen, sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Tulemme mielellämme pihakäynnille katsomaan, millaisia kunnostus-tai hoitotarpeita yhtiöllänne on. Katselmuksen pohjalta laskemme kustannusarvion, kertoo viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, hortonomi Kirsi Tainamo Viherviisikko Oy:stä. 

Ylläpitoa ja kertapalveluita 

Eniten kysyntää on pihanhoidon ylläpitopalveluille. Niihin kuuluu esimerkiksi pensaiden leikkausta, perennojen istutusta, nurmikon hoitoa ja rikkakasvien kitkentää. 

– Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua, mutta voimme ottaa hoitaaksemme myös kertaluontoisia töitä, kuten piha-alueen alkukunnostuksen, perennojen istutuksen tai sammaleen poiston pihojen kiveyksiltä. 

Ammattilainen osaa nähdä kasvillisuuden kehityksen usean vuoden päähän. 

Hortonomi Kirsi Tainamo

Ylläpitosopimus tehdään tavallisesti toistaiseksi voimassa oleviksi, mutta asiakkaan toiveesta myös lyhyemmäksi ajaksi, kuten yhden kasvukauden mittaisiksi. Sopimuksessa eritellään Viherviisikon tekemät ja taloyhtiön hoidettavaksi jäävät työt. Samoin sovitaan, kuinka usein kohteessa käydään. 

Tämän kesäkauden kampanja koskee vuosisopimuksia, joiden piha-alueelle Viherviisikko lupaa istuttaa puun kaupanpäällisiksi. 

Yhtiö voi tilata Viherviisikolta myös hoito-ja kunnostussuunnitelman pihan kasveille. Suunnitelman tavoitteena on laittaa pihan toimenpiteet aikajärjestykseen esimerkiksi kolmen vuoden ajalle. 

Apua oikeaan aikaan 

Viherviisikko hoitaa myös suunnittelu- ja viherrakentamispalveluja uudiskohteille sekä perusparannusta vanhemmille kohteille. Viherrakentamisen yhteydessä tarjotaan kahden vuoden takuuhoitoa kasvillisuudelle ja kiinteille rakenteille. 

Yrityksen kautta järjestyvät niin ikään erilaiset piharakenteet, kuten aidat, muurit, pergolat, kiveykset ja leikkivälineet. Viherviisikolla on kattava palvelu myös sisätilojen vihersisustuksesta. 

Viherviisikon palveluksessa työskentelee noin 40 ammattilaista, jotka ovat saaneet puutarhurin, hortonomin tai rakennusinsinöörin koulutuksen tai omaavat pitkän kokemuksen viheralan töistä. 

– Ammattilaisen palveluiden etuna on oikea-aikaisuus. Ammattilainen näkee kasvillisuuden kehityksen usean vuoden päähän ja voi ehdottaa toimenpiteitä, joilla kasvit pidetään elinvoimaisina ilman niiden uusimista. Usein jo kertaluontoinen apu, kasvien hoitosuunnitelma ja oikeiden työmenetelmien neuvominen auttavat asiakkaita pitkälle. 

Tutustu pihan hoidon palveluihimme täältä tai ota yhteyttä myynti@viherviisikko.fi

Viherviisikon puutarhurit kastelemassa kasveja
Viherviisikko auttaa yrityksiä pihanhoidossa. Pihanhoidon ylläpitosopimukseen kuuluvat niin pensaiden leikkaus, perennojen istutus kuin nurmikon hoito ja rikkakasvien kitkentä.

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet