Viherviisikko vehreytti Bauer Median tilat

Lue, kuinka herätimme Bauer Median toimitilat eloon ja loimme pehmeyttä tehdasmiljööseen monipuolisella vihersisustuksella!

Bauer Media on suomalainen mediayhtiö ja radiotoimija, jonka kanavaperheeseen kuuluvat muun muassa Radio Nova, Radio City ja Iskelmä. Radioalan mestarin toimitiloista löytyykin niin studioita, hiljaisen työskentelyn pisteitä, avokonttoripaikkoja kuin aula kahvipisteineen – ja nyt myös vihreää silmänkantamattomiin.

Lähtökohta: Bauer Median uusitut tilat kaipasivat lämpöä

Bauer Median tilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla, joka on kulttuurikäytössä oleva vanha tehdasrakennus Helsingin Salmisaaressa. Hiljattain uudistetuissa tiloissa näkyy yhä rakennuksen kiinnostava historia tehdasmaisine rakenteineen, ilmastointiputkineen ja tiiliseinineen.

Vaikka Bauer Median tilat olivat kivat ja inspiroivat, tuntui jotain kuitenkin puuttuvan. Kun pahimman pandemia-aallon laannuttua oli aika palata takaisin konttorille, heräsi bauermedialaisissa toive saada tehdashenkeen kontrastia ja toimistoilmaan lisää happea viherkasveilla.

Niinpä Viherviisikon vihersisustaja Merja Kurki kutsuttiin Kaapelitehtaalle. Käynnin aikana tilat kuvattiin ja Merja keskusteli bauermedialaisten toiveista vihersisustuksen suhteen. Vierailun perusteella Merja laati Bauer Medialle tarjouksen, joka sisälsi yksityiskohtaisen ehdotuksen kasveista ja ruukuista eri tiloihin. Ehdotus hyväksyttiin, ja Viherviisikko ryhtyi työhön.

Bauer Median oleskelutilan viherkasveja

Ratkaisu: Monipuolinen vihersisustus erilaisilla kasveilla, ruukuilla ja tilanjakajilla

Bauer Median toimistosta haluttiin luoda entistä vihreämpi ja viihtyisämpi. Kasveja löytyykin nyt lähes kaikkialta: huonekalujen ympäriltä, pöytäryhmien päädyistä ja tilanjakajina eri pisteiden väliltä. Viherkasvit tuovat mukavasti pehmeyttä ja näkösuojaa avokonttoriin, jossa ei ole sermejä.

”Remontoituihin tiloihin kaivattiin mahdollisimman paljon vehreyttä. Siksi valitsimme erilaisia kasvilajikkeita, jotka viihtyvät toimitiloissa. Istutimme kasvit kierrätetystä muovista ja kivipölystä tehtyihin Ecopots-sarjan ruukkuihin ja käytimme saman sarjan pöytä- ja tornimalleja tilanjakajien ja tunnelman luomiseen. Näin toimistoon saatiin vaihtelevia istutusratkaisuja”, Merja kertoo.

Ainut haastavampi tila kasvivalintojen suhteen oli Bauer Median sisääntulo- ja taukotila suurine näyttöineen. Työntekijöiden tulee nähdä ruuduille esteettä, joten keskelle tilaa sijoitettiin matalampia istutuksia ja näyttävämmät, korkeammat istutukset jätettiin reunoille.

”Bauer Median vihersisustusta oli todella kiva työstää. Vihersisustuksellisesti meillä olikin projektissa vapaat kädet ehdottaa mitä vain, paitsi että kasvien piti ehdottomasti olla eläviä”, Merja sanoo.

”Toimintamalli oli selkeä – oli hyvä, että meidän ei tarvinnut tietää liikaa asiasta, josta emme tiedä mitään! Samalla tuntui kuitenkin siltä, että saimme kertoa omat kokemuksemme ja näkemyksemme, jos sellaisia oli”, Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen kuvailee.

Bauer Median avotoimiston vihersistusratkaisuja

Lopputulos: Entistä parempi fiilis tehdä radiota

Nyt Bauer Median tilat vihertävät, ja projekti kerää kiitosta kaikilta osallisilta.

”Saimme kaiken, mitä tarvitsimme. En voi katsoa minnekään ilman, että näen jotain vihreää”, Sami naurahtaa. ”Kukaan Bauer Median puolelta projektissa mukana olleista ei myöskään kysellyt minulta mitään budjeteista, päätöksistä tai muustakaan. Se on yleensä merkki siitä, että kaikki on mennyt hyvin.”

”Koko projektissa oli läsnä hyvä meininki. Tykkään siitä, että asioihin ja omaan tekemiseen suhtaudutaan vakavasti mutta ei tosikkoina. Missään vaiheessa ei ollut pelkoa siitä, että hommat eivät toimisi”, Sami kertoo.

Ja mikä tärkeintä, viherkasvit herättävät ihastusta ja hyvää fiilistä.

”Sehän on selvää, että onnetonta yrityskulttuuria ja huonoa tunnelmaa ei pelasteta jukkapalmulla, mutta meidän toimivaan meininkiin ja uusittuihin tiloihin vihersisustus on tuonut lisää hyvää fiilistä. Parasta on nähdä, kuinka oma henkilökunta diggaa! Muutos on selvästi huomattu, ja siitä on tullut paljon positiivisia kommentteja”, Sami tiivistää.

Jatko: Viherviisikko pitää Bauer Median kasvit kunnossa tulevaisuudessakin

Bauer Media ei jää omien viherpeukaloidensa varaan tästä eteenpäinkään, vaan Viherviisikko jatkaa toimiston kasvien hyvinvoinnista huolehtimista kuukausittaisilla käynneillä.

”Halusimme alusta asti löytää toimijan, joka pitää huolen siitä, että se, mitä on tehty, myös säilyy. Nukun yöni paremmin kun tiedän, että kasvien kastelusta vastaa joku muu kuin se kuuluisa joku. Ja jos jonkun kasvin lehdet tummuvat, tiedän, että saamme tilalle uuden”, Sami päättää.

Kaipaako sinunkin toimistosi tai muu julkinen tilasi vihersuunnittelua tai kasvien huoltoa? Ota yhteyttä milloin vain, me autamme mielellämme!

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet