Tennispalatsin aukio

Kaupungin keskustan viherrakentaminen

Kohteen perusajatuksena oli kunnostaa kuluneet Tennispalatsin aukion kummut ja palauttaa ne osittain alkuperäisen suunnitelman asuunsa. Uutena elementtinä päätettiin isoin kumpareista päällystää kuntalla, eli varpumatolla. Vaikka paikka on kuntalle haasteellinen, runsaalla kastelulla juurtumisvaiheessa, se saatiin lähtemään hyvin kasvuun.Muihin kumpuihin istutettiin alkuperäisen suunnitelman mukainen maksaruohomatto.

Kumpujen työstössä niiden pinnat kuorittiin olemassa olevia mäntyjä varoen, lisättiin multaa ja kuntan pohjaksi käytettiin kivituhkaa. Kumpujen reunojen somero- eli kivireunat siistittiin ja lisättiin lisää someroa. Kummut tuovat nyt metsäluonnon tunnelmaa keskelle Helsingin ydintä ja houkuttelevat pölyttäjiä.

Aukion istutusaltaat olivat lähestulkoon kokonaan vailla istutuksia ja osin pelkällä kiviainestäytöllä. Vanhat täytöt poistettiin, lisättiin kasvualustaa ja istutettiin kahta lajiketta lamokääpiökatajaa peittokasvillisuudeksi sekä lisäksi laitettiin omenapuita ja rusokirsikoita. Yhdistettiin näin ikivihreää eri aikaan kukkiviin puihin. Pintakasvillisuus rajattiin kolmioittain kulkevilla heittokivivanoilla. Kuorikate viimeisteli pinnat.

Olemassaolevien puiden istutusaltaat kunnostettiin alkuperäiseen asuun siistimällä ja lisäämällä somerokatetta, puut hoitoleikattin.

Alueelle tehtiin hoitosopimus, joka varmistaa sen, että istutukset pysyvät siisteinä, hoidettuina ja hyvässä kasvussa.

Projektin tiedot

Asiakas

Kauppakeskus Kamppi

Missä

Kamppi, Helsinki

Projektin sisältö

Myyjä

Jarmo Kuosmanen_viherviisikko
Jarmo Kuosmanen
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, rakennusinsinööri

Rauhaisaa metsäfiilistä keskelle vilkkainta Helsinkiä.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Viihtyisän vehreä sisustus on investointi työhyvinvointiin

Asiakkaamme Cloud1 toimitiloissa halutaan panostaa työntekijöihin ja työhyvinvointiin, mm. vihersisustamalla.

Huolellisella vihersisustamisella oikeat kasvit oikeaan paikkaan

Mitä hyötyä on suunnitelmallisesta vihersisustamisesta? Miksi kasvien huolellinen valinta on tärkeää. Tässä blogissa kerromme, miksi vihersisustaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Kylmät säät suuntaavat ajatukset sisätilojen vihersisustamiseen

Tässä blogissa tutustumme Viherviisikko Oy:n kotimaiseen huipputuotteeseen, ViViKo®-viherkalustesarjaan. Tämä moderni viherkalusteratkaisu, ViViKo®, on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Tuote on 100 % kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.