Tennispalatsin aukio

Kaupungin keskustan viherrakentaminen

Kohteen perusajatuksena oli kunnostaa kuluneet Tennispalatsin aukion kummut ja palauttaa ne osittain alkuperäisen suunnitelman asuunsa. Uutena elementtinä päätettiin isoin kumpareista päällystää kuntalla, eli varpumatolla. Vaikka paikka on kuntalle haasteellinen, runsaalla kastelulla juurtumisvaiheessa, se saatiin lähtemään hyvin kasvuun.Muihin kumpuihin istutettiin alkuperäisen suunnitelman mukainen maksaruohomatto.

Kumpujen työstössä niiden pinnat kuorittiin olemassa olevia mäntyjä varoen, lisättiin multaa ja kuntan pohjaksi käytettiin kivituhkaa. Kumpujen reunojen somero- eli kivireunat siistittiin ja lisättiin lisää someroa. Kummut tuovat nyt metsäluonnon tunnelmaa keskelle Helsingin ydintä ja houkuttelevat pölyttäjiä.

Aukion istutusaltaat olivat lähestulkoon kokonaan vailla istutuksia ja osin pelkällä kiviainestäytöllä. Vanhat täytöt poistettiin, lisättiin kasvualustaa ja istutettiin kahta lajiketta lamokääpiökatajaa peittokasvillisuudeksi sekä lisäksi laitettiin omenapuita ja rusokirsikoita. Yhdistettiin näin ikivihreää eri aikaan kukkiviin puihin. Pintakasvillisuus rajattiin kolmioittain kulkevilla heittokivivanoilla. Kuorikate viimeisteli pinnat.

Olemassaolevien puiden istutusaltaat kunnostettiin alkuperäiseen asuun siistimällä ja lisäämällä somerokatetta, puut hoitoleikattin.

Alueelle tehtiin hoitosopimus, joka varmistaa sen, että istutukset pysyvät siisteinä, hoidettuina ja hyvässä kasvussa.

Projektin tiedot

Asiakas

Kauppakeskus Kamppi

Missä

Kamppi, Helsinki

Projektin sisältö

Myyjä

Jarmo Kuosmanen
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, rakennusinsinööri

Rauhaisaa metsäfiilistä keskelle vilkkainta Helsinkiä.

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Lauttasaaren veneilijöiden uusitusta pihasta tuli upea

Pihan perusparannuksessa voidaan rakentaa uusia oleskelualueita ja istutuksia, korjata maan pintaa ja kulkuväyliä sekä tehdä ympäristöstä entistä toimivampi ja viihtyisämpi. Lue, miten Viherviisikko taikoi Lauttasaaren veneilijöiden viehättävän satamapaikan uuteen uskoon!

Vehreä piha on kiinteistön käyntikortti

Vehreä ja vihreä piha tuo monia positiivisia vaikutuksia käyttäjälleen. Se mm. lievittää stressiä, kipua ja ruokkii mielikuvitusta. Me tarjoamme teille nyt puun pihaanne, kun sovitte kanssamme pihanhoitosopimuksen.

Viherviisikko vehreytti Bauer Median tilat

Lue, kuinka herätimme Bauer Median toimitilat eloon ja loimme pehmeyttä tehdasmiljööseen monipuolisella vihersisustuksella!