Lauttasaaren Veneilijät ry

Yhdistyksen kerhotilan ulkoalueiden perusparannus.

Lauttasaaren veneilijät ry on Helsingin Lauttasaaressa toimiva yhdistys, joka tarjoaa sataman ja muita palveluita retkiveneilijöille, kalastajille ja mökkimatkoja veneillä kulkeville jäsenilleen. Veneilijöiden satama ja vuonna 1990 valmistunut kerhorakennus grillikatoksineen sijaitsevat Lauttasaaren pohjoispuolella Lemislahdessa.

Perusparannusurakassa Lauttasaaren veneilijöiden pihaa myllättiin monelta osin: pihan pintaa muokattiin ja maata siirrettiin, pihakivetystä ja sadevesijärjestelmää uusittiin ja pihalle rakennettiin kokonaan uusi tukimuuri, terassi ja istutukset.

Veneilijöiden kerhorakennusta reunustavat laatoitukset kunnostettiin, ja samalla korjattiin maanpinnan kaatoja. Myös roskakatosta ympäröivää kivetystä kohennettiin ja laajennettiin. Rakennuksen pohjoispäädyn ja parkkialueen väliin taas asennettiin muurit Rustikko-muurikivestä.

Jo olemassa oleva grillikatos siirrettiin väliaikaisesti pois paikaltaan, jotta sen pohja saatiin tasattua ja sepelöityä, ja tasauksen jälkeen ympärille rakennettiin noin 50-neliöinen komposiittilautainen terassi. Uuden ja entistä viihtyisämmän grilli- ja oleskelualueen kruunaavat tuoreet, heittokivikaisoin rajatut istutusalueet.

Maan tasauksesta jääneistä maamassoista rakennettiin vallit, jotka eristävät nyt terassialueen veneiden telakointipisteiltä. Vallien päällykset saivat ylleen istutuksia: viiruhelpiä ja lännenhirssiä. Myös vanha tervaleppä sai seurakseen kaksi uutta tervaleppää, ja muualle piha-alueelle istutettiin kartiomarjakuusia, kääpiömarjakuusia, vuorimäntyjä ja tuivioita.

Lauttasaaren veneilijät ovat tyytyväisiä kunnostettuun pihaansa, joka on nyt todella hieno, sekä hyvin sujuneeseen projektiin. Kesällä 2022 Lauttasaaren veneilijät nauttivat uusitusta ympäristöstään, ja Viherviisikon ja veneilijöiden yhteistyö jatkuu tontilta löytyvien puiden hoidon merkeissä.

Viherviisikko kiittää Lauttasaaren Veneilijöitä yhteistyöstä.

Projektin tiedot

Asiakas

Lauttasaaren Veneilijät ry

Missä

Helsingin Lauttasaari

Projektin sisältö

Myyjä

Jarmo Kuosmanen_viherviisikko
Jarmo Kuosmanen
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, rakennusinsinööri

”Fiilis on todella hyvä. Viherviisikolta löytyi kaikkea, mitä tarvitsimme, ja työ sujui aikataulussa ja tarjouksen mukaan. Kun projektin edetessä halusimme muuttaa muutamia asioita alkuperäisestä tarjouksesta, oli neuvottelu muutosten hinnasta ja työmäärästä hyvin helppoa. Kaiken kaikkiaan vuorovaikutus oli koko projektin ajan erittäin avointa” Lauttasaaren veneilijöiden varapuheenjohtaja ja kerhotalon isännöitsijä Jussi Sippola sanoo.

Lauttasaaren Veneilijät ry
Jussi Sippola. Lauttasaaren Veneilijät ry.

 

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää