Kuunsäde 4, Espoo

Kerrostalopihan ennallistaminen, korjaten vanhaa ja rakentaen uutta.

Kuunsäde 4 on Espoon Asuntojen kiinteistö, johon tehtiin keväällä 2023 pihan ennallistaminen. Haasteena kohteessa oli pihan ahtaus.

Kuunsäde 4, Espoo

Kohteeseen toteutettiin pääurakoitsijan toimesta rakennuksen peruskorjausta sisä- ja ulkopinnoilla ja uudisrakennettiin varastorakennus, sekä pihan portaat. Kapeahkon rinnepihan kunnostusta varten oli teetetty suunnitelma, jossa ennallistettiin osin vanhaa, uudistettiin kasvillisuutta,sekä kunnostettiin pieni leikkialue.

Pääurakoitsija pyysi Viherviisikolta tarjouksen 2021 syksyllä pihatöistä suunnitelman mukaan. Työn aloitus siirtyi 2023 keväälle, jota ennen pihasuunnitelmaa päivitettiin. Aloituskokouksessa suunnitelmaan tehtiin vielä muutoksia tilaajan Espoon Asuntojen toiveena.

Pihan läpikulkeva vanha liuskekivipolku kunnostettiin perusteellisesti ja lisättiin polun yhteyteen pieni laatoitettu patio. Pihatien varren kaksi angervoistutusaluetta uusittiin kokonaan, ylempi istutusalue tehtiin uuden vallikivialtaan sisälle vanhan puisen istutusaltaan paikalle. Uuden varastorakennuksen taakse ja päätyyn istutettiin keiju- ja koivuangervoja, sekä pieni alue nukkeruusuja ja atsaleoita. Leikkipaikka kunnostettiin asentamalla puutteellisen turvahiekan tilalle turvalaatoitus, olemassa ollut uudehko keinu asennettiin uudelleen. Vanhaa kasvillisuutta siistittiin ja pieni perenna-alue leikkipaikan viereen uusittiin. Istutusten ympärille asennettiin suoja-aidat. Talon vierelle uusittiin tamppaustelineen alusta sekä vilvoittelualue Louhikivi-kiveyksillä. Ympäri kiertävät nurmialueet tehtiin kokonaan uusiksi kylvönurmikolla. Viimeiseksi ennallistettiin vielä rakennusurakassa vahingoittuneet naapurikiinteistöjen ja viereisen puistoalueen nurmikot ja puuistutukset pääurakoitsijan lisätyötilauksena.

Mitä kaikkea kohteen rakennusvaiheessa piti huomioida?

Viherviisikko kiittää Espoon Asuntoja yhteistyöstä ja toivottaa asukkaille rentouttavia hetkiä pihalla!

Projektin tiedot

Asiakas

Espoon Asunnot

Missä

Espoo

Projektin sisältö

Myyjä

Jarmo Kuosmanen_viherviisikko
Jarmo Kuosmanen
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, rakennusinsinööri

Vanhan puisen istutusaltaan tilalle rakennettiin vallikiviallas.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Pensaanleikkaus Viherviisikolta

Pensaan leikkaukset voi tehdä itse, mutta helpommalla pääsee, kun tilaa ammattilaisen hoitamaan homman.

Kasvata vihreyttä pystysuunnassa: Viherseinien suunnittelu ja toteutus kodin ulkotiloissa

ViherTapsan tervehdys – Viherviisikko 28 vuotta.

Viherviisikko täyttää 28 vuotta kesäkuun 10. päivä ja se sai ViherTapsan miettimään kulunutta vuotta ja yrittäjyyttä tällä hetkellä.