Kauppakeskus Forum

Kauppakeskuksen vihersisustus

Vihreää ilmettä hillityn tyylikkäästi

Kauppakeskus Forum on Helsingin keskustassa sijaitseva kauppakeskus, joka jo vuodesta 1985 on toiminut helsinkiläisten vilkkaana kohtaamispaikkana. Vuonna 2016 ja 2017 pohjoismainen kauppakeskusyhdistys NSCS palkitsi kauppakeskuksen Pohjoismaiden parhaana kauppakeskuksena.

Kauppakeskus on hiljattain uudistanut ilmettään, ja uutta raikasta sisustusta tukemaan toivottiin erilaisia viherkasveja. Vihersisustus lähti liikkeelle asiakkaan alustavan suunnitelman kautta, jonka kävimme yhdessä läpi hakien parhaat ideat aina istutuksista ruukkujen sijoitteluun. Istutuksia toteutimme ulko- ja sisätiloihin.

Eri kerroksiin laitettiin muutamien ruukkujen istutusryhmiä. Ryhmiin valittiin hillityn tyylikkäät ja selkeälinjaiset ruukut, jotka mukailevat kauppakeskuksen ilmettä. Istutuksissa hyödynnettiin myös kauppakeskuksessa olemassa olevia Eero Aarnion suunnittelemia suuria ruukkuja. Vaikka ruukkujen värimaailma on hillitty, ovat istutusryhmät mielenkiintoisia ja monimuotoisia ruukkujen erilaisen muotokielen ja kasvivalintojen ansiosta. Sisätiloihin kasveiksi valittiin muun muassa kentiapalmu, kultaköynnös ja traakkipuu.

Kauppakeskuksen vilkkaan kävijämäärän takia turvallisuus oli tärkeä tekijä kasvien ja ruukkujen valinnassa. Siksi ruukut sijoiteltiin niin, etteivät ne tuki kulkureittejä. Lisäksi istutuksien painotuksissa kiinnitettiin huomiota siihen, etteivät ne pääse kaatumaan helposti.

Kauppakeskuksen Yrjönkäytävällä on vanha viherallas, jonka taakse on asennettu ristikko köynnöskasveja varten. Viheraltaaseen toteutimme istutuksen erilaisilla viherkasveilla. Köynnöskasvin kasvaessa siitä muodostuu näyttävä viherseinä, joka elävöittää käytävää. Tilan vihreyttä jatkettiin muutamalla ruukkuistutuksella, jotka samalla toimivat tilanjakajina.

Kauppakeskuksen ulkotiloihin valittiin ikivihreitä kasveja, joiden juurelle istutettiin kausikukkapalvelun mukaan vaihtuvia kasveja. Ulkotilojen suurimmat kasvit ovat lähes kolmen metrin korkuisia, näyttäviä puita. Kukontorilla sijaitsevat puut vaihdetaan kesäsesongin alkaessa lehtipuihin ja syksyllä niiden tilalle istutetaan havupuut – näin kasvi-istutukset seuraavat vuodenaikojen vaihtumista.

Jotta kasvit säilyisivät vehreinä ja hyvinvoivina, solmittiin kauppakeskuksen kanssa viherkasvien huoltosopimus.  Näin varmistetaan, että kasvien hyödyistä päästää nauttimaan jatkossakin helposti ja vaivattomasti.

Projektin tiedot

Asiakas

Kauppakeskus Forum

Missä

Helsinki, Mannerheimintie 14–20

Projektin sisältö

Myyjä

Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

Ulko- ja sisätilojen vihersisustamisella saatiin kauppakeskukseen uutta ilmettä.

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää