HUSLAB

Näytteenottolaboratorion vihersisustus.

HUSLAB on Suomen johtava kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja, jonka toimipisteissä tehdään yli 19,5 miljoonaa tutkimusta vuosittain. Sen omistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Haaste:

Tullinpuomin näytteenottolaboratorion aulatilat ovat vaativassa käytössä, sillä siellä palvellaan 12 000 asiakasta kuukaudessa. Vaikka kahden aulan sisustamisessa ei voitu hyödyntää isoja taideteoksia, silti sinne haluttiin luoda viihtyisä tunnelma, jossa potilasturvallisuus otetaan huomioon.

Ratkaisu: Viherviisikko toteutti tiloihin laajan allergiattoman vihersisustuksen korkeista silkkipuista ja viherseinästä. Palveluun kuuluu kasvien hoitokäynti kolmen viikon välein.

Näin asiakas sanoo meistä:

”Suosittelen Viherviisikkoa lämpimästi!”

-Satu Laurema, osastonhoitaja, HUSLAB

Tuhannet asiakkaat viihtyvät HUSLABin odotusaulassa – korkeiden silkkipuiden ansiosta.

Allergisoimattomia silkkikasveja elävien puiden sijaan

Potilasturvallisuus saneli, että puiden oli oltava elävien sijaan silkkikasveja, sillä elävien kasvien kukinnot tai istutusmulta saattavat laukaista allergisia reaktioita. ”Sellainen ei olisi ok, sillä moni laboratorion asiakkaista on viereisen allergiasairaalan potilas.”

Allergiattomuuden lisäksi silkkikasveissa on muitakin etuja. ”Lapsethan tykkäävät koskea istutusruukkujen kiviä. Mutta silkkikasvien ruukuissa kivet on liimattu toisiinsa kiinni niin, etteivät ne pääse irtoamaan ympäriinsä. Näin henkilökunnan ei tarvitse olla huolissaan, että lapsi tukehtuu kiveen tai vanhus liukastuu sellaiseen”, Laurema sanoo.

Huslabin aulan viherseinä_viherviisikko
Puiden lisäksi yhteen aulan seinäpinnoista asennettiin silkkikasveista viherseinä. Se yhtenäistää entisestään kahden aulan yleisilmettä.

Projektin tiedot

Asiakas

HUSLAB, Tullinpuomin näytteenottolaboratorio

Missä

Helsinki

Projektin sisältö

Myyjä

Myyjä_Kenneth Björklöf
Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

Potilasturvallisuus sanelee, että HUSLABin odotustilojen puiden on oltava elävien sijaan silkkikasveja, sillä elävien kasvien kukinnot tai istutusmulta saattavat laukaista allergisia reaktioita. ”Sellainen ei olisi ok, sillä moni laboratorion asiakkaista on viereisen allergiasairaalan potilas”, sanoo osastonhoitaja Satu Laurema.

Yhteydenottopyyntö

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää