Brahen asuintalo

Istutusaltaiden perusparannus

Kohteena oli Brahen asuintalo Helsingissä, mihin tehtiin istutusaltaiden perusparannus toukokuussa 2021. Ennen perusparannusta altaissa kasvoi vanhaa ja huonokuntoista pensaikkoa sekä epämääräisesti levinneitä varjoisan paikan perennoja.

Kohteessa istutusaltaista poistettiin ensin kaikki vanhat kasvit ja mullat. Tilalle tuotiin uusi multa kasvualustaksi, näin varmistettiin että uusi kasvillisuus saa ravintorikkaan maaperän kasvaa. Istutusaltaisiin istutettiin Ramboll Oy:n tekemän kasvisuunnitelman mukaiset kasvit. Kasvivalinnoissa suosittiin kotimaista kantaa olevia lajikkeita.

Työn haasteena oli istutusaltaiden sijainti – kulku altaille oli haasteellista aluetta rajaavien metalliaitojen sekä itse istutusaltaiden korkeuserojen vuoksi. Haasteellinen sijainti vaikeutti myös työkoneiden ja tarvikkeiden saamista paikalle. Istutusaltaiden perusparannus haluttiin kuitenkin tehdä laadukkaasti ja ammattitaitoisesti avainlippupalvelulla, joten kohteessa käyttämämme minikaivuri ja minidumpperi sekä materiaalit nostettiin kahmariautolla kohteeseen. Haastavaan kohteeseen oli järkevää ottaa multa, katteet ja kivimateriaalit suursäkeissä, jolloin ne saatiin kahmariautolla nostettua lähelle niiden lopullista sijoituspaikkaa. Tarvikkeiden tuonnissa kohteeseen jouduttiin tekemään tarkkaa suunnittelua, jotta oikeat tarvikkeet olivat oikeaan aikaan paikalla. Säilytystilaa kun ei haastavassa kohteessa ollut yhtään ylimääräistä.

Istutusaltaiden kasvillisuutta kasteltiin säännöllisesti elokuulle asti. Kuuma ja helteinen kesä toi omat haasteensa ja lisäkastelulla kasvillisuus saatiin kukoistamaan. Kasvien kasvu on ollut voimakasta ja kasvillisuus on hyvin juurtunut paikalleen.

Kuvasarjassa näet kuvia ennen ja jälkeen urakan.

Viherviisikko kiittää Heka Oy Erityisasuntoja luottamuksesta ja yhteistyöstä.

Projektin tiedot

Asiakas

Helsingin kaupungin asunnot Oy Erityisasunnot

Missä

Helsinki, Porvoonkatu 10

Projektin sisältö

Myyjä

kasvipää
Kirsi Tainamo
Viherrakentamisen ja ylläpidon päällikkö, hortonomi

Pienissä ja ahtaissa tiloissa käytettiin minikaivuria ja minidumpperia. Työkoneilla saatiin työt tehtyä sujuvasti ja ammattitaitoisesti. Kohteen haasteena oli työkoneiden ja -tarvikkeiden saaminen työmaalle. Nostoapuna käytettiin kahmariautoa.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Pensaanleikkaus Viherviisikolta

Pensaan leikkaukset voi tehdä itse, mutta helpommalla pääsee, kun tilaa ammattilaisen hoitamaan homman.

Kasvata vihreyttä pystysuunnassa: Viherseinien suunnittelu ja toteutus kodin ulkotiloissa

ViherTapsan tervehdys – Viherviisikko 28 vuotta.

Viherviisikko täyttää 28 vuotta kesäkuun 10. päivä ja se sai ViherTapsan miettimään kulunutta vuotta ja yrittäjyyttä tällä hetkellä.