Akateeminen Kirjakauppa

Kirjakaupan vihersisustus

Akateemiseen Kirjakauppaan luotiin kodikas ja viihtyisä tunnelma erilaisilla ruukkuistutuksilla ja amppeleilla.

Jo vuodesta 1893 Akateeminen Kirjakauppa on ollut tunnettu laajasta valikoimastaan ja loistavasta palvelustaan. 1969 Helsingin Akateeminen kirjakauppa muutti Alvar Aallon suunnittelemaan kirjataloon, jossa se palvelee kirjojen ystäviä tänäkin päivänä.

Akateeminen Kirjakauppa panostaa myymälänsä selkeyteen, löytämisen helppouteen sekä viihtyvyyteen. Historialliseen tilaan haluttiin tuoda lisää elävyyttä ja viihtyvyyttä aidon vihersisustuksen avulla.

Haastavan projektista teki tilan luonnonvalon puute. Tilaan saatiin tarpeeksi valoa lisäämällä valaisimia ja vaihtamalla polttimot kasveille sopiviksi. Kasvilajikkeiksi valikoitui muun muassa anopinkieli, kentiapalmu ja kultaköynnös, sillä ne menestyvät myös hämärämmissä tiloissa.

Vihersisustuksessa käytettiin ruukkuryhmiä, amppeleita sekä Vondom-köynnösruukkua, joka kustannustehokkaasti jäljittelee viherseinää ilman kiinteitä asennusratkaisuja. Kasvit toimivat sekä osana oleskeluryhmiä että tilanjakajina luoden kirjakauppaan kodinomaisen tunnelman.

Koska tila on julkinen, tuli istutuksissa kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Kasveiksi valittiin mahdollisimman allergisoimattomia lajikkeita ja niiden istutusten yhteydessä varmistettiin ruukun oikea painotus ja tukevuus.

Viherkasvit piristävät tilaa ja kohottavat kaikkien mielialaa. Myös kirjakaupan asiakkaat ovat suhtautuneet muutokseen positiivisesti. Viherkasvien paluu on kirvoittanut asiakkaille muistoja mieleen ja viherkasvien tuontia kirjakauppaan onkin pidetty hienona ja viihtyisänä päivityksenä tilan ilmeeseen.

Jotta tilan viherkasvit säilyisivät vehreinä ja hyvinvoivina, solmittiin Akateemisen Kirjakaupan kanssa myös viherkasvien huoltosopimus. Näin varmistetaan, että kasvien hyödyistä päästää nauttimaan jatkossakin helposti ja vaivattomasti.

Projektin tiedot

Asiakas

Akateeminen Kirjakauppa

Missä

Helsinki, Keskusta

Projektin sisältö

Myyjä

kenneth
Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

”Eräs asiakas muisti vuosia sitten Kirjatalossa olleen ison viherköynnöksen osana interiööriä, ja piti viherkasvien paluuta hienona ja viihtyisänä päivityksenä ilmeeseen”, kertoo Akateemisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Aki Järvinen.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Viihtyisän vehreä sisustus on investointi työhyvinvointiin

Asiakkaamme Cloud1 toimitiloissa halutaan panostaa työntekijöihin ja työhyvinvointiin, mm. vihersisustamalla.

Huolellisella vihersisustamisella oikeat kasvit oikeaan paikkaan

Mitä hyötyä on suunnitelmallisesta vihersisustamisesta? Miksi kasvien huolellinen valinta on tärkeää. Tässä blogissa kerromme, miksi vihersisustaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Kylmät säät suuntaavat ajatukset sisätilojen vihersisustamiseen

Tässä blogissa tutustumme Viherviisikko Oy:n kotimaiseen huipputuotteeseen, ViViKo®-viherkalustesarjaan. Tämä moderni viherkalusteratkaisu, ViViKo®, on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Tuote on 100 % kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.