Puiden hoito ja huolenpito

Hyvinvoivat vanhat puut ovat piha-alueilla mittaamattoman arvokkaita ja oleellinen osa piha-alueiden viihtyisyyttä. Terveet ja hyvin hoidetut puut antavat näkösuojaa, ja osaavalla hoidolla niiden elinkaarta voidaan pidentää merkittävästi.

Hyvinvoivat vanhat puut ovat piha-alueilla mittaamattoman arvokkaita ja oleellinen osa piha-alueiden viihtyisyyttä. Terveet ja hyvin hoidetut puut antavat näkösuojaa, ja osaavalla hoidolla niiden elinkaarta voidaan pidentää merkittävästi. Puiden hoito ja tutkiminen on tärkeää, jotta hoitamattomien puiden aiheuttamat vahingot voidaan ennakoida ajoissa ja minimoida puiden yllättävä kaatuminen. Näin myös kiinteistön omistaja säästää yllättävissä kuluissa myrskyjen iskiessä ja puiden kaatuessa.

Arboristimme tutkii puiden kunnon, vahingoittamatta puuta, Resistorigraph F400 -lahonetsintälaitteella. Tutkimus kertoo, onko puun runko kunnossa vai onko lahoamista jo tapahtunut. Arboristimme tekee tutkimuksesta kirjallisen raportin ja raportin perusteella tehdään päätös puun kohtalosta.

Mikäli puu tarvitsee kaataa, on kaato hyvä jättää ammattilaisille. Ammattilaisillamme on vuosien kokemus puiden turvallisesta kaadosta. Puut voidaan kaataa joko niin sanottuna suorana kaatona, kiipeämällä tai nosturilla. Kiipeämistä käytetään kaatotekniikkana paljon, sillä usein puut sijaitsevat ahtaissa paikoissa tai lähellä rakennuksia. Ennen puun kaatoa ammattilaisemme tekee kaadosta suunnitelman, jotta lähiympäristö tai rakennukset eivät vahingoitu kaadon aikana.

Kaatuneesta puusta jää jäljelle kanto, joka voidaan poistaa jyrsimällä pois. Jyrsimme kannot ja isot pintajuuret siten, että tilalle saa kylvettyä uuden nurmikon vaikka jo saman päivän aikana. Kantojen jyrsintä on mahdollista suorittaa myös vanhoille kannoille.

Mikäli teidän kiinteistön pihassa on vanhoja puita ja epäilet niiden kuntoa, ota yhteyttä myynti@viherviisikko.fi, niin tulemme kartoittamaan teidän piha-alueenne tilanteen. Meiltä saat myös puiden hoitosopimuksen, johon kuuluu mm. puiden kuntoarviointi ja arboristimme tekemä hoitosuunnitelma ja toimenpide-ehdotus seuraavalle kolmelle vuodelle. Tekemällä puiden hoitosopimuksen kanssamme, siirrät vastuun puiden kunnosta kiinteistön omistajana meille, Viherviisikolle.

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet