Puhdasta ilmaa allergikolle

Kasvit lisäävät monilla tavoilla ympäristön hyvinvointia. Huonekasvit tuottavat happea ja poistavat sisäilmasta hiilidioksidia. Ne neutraloivat myös ilmansaasteita, kuten orgaanisia yhdisteitä, bentseeniä, formaldehydiä, tolueenia ja ksyleeniä. Ne myös vähentävät huoneilman mikrobeja ja nostavat ilmankosteutta.

Tehokkaimpia huoneilman puhdistajia ovat muun muassa kultapalmu, kultaköynnös, anopinkieli, rahapuu, kirjorönsyliljat ja traakkipuut.

Allergikoille sopivat kasvit

Viherkasviallergia saattaa joskus rajoittaa toimiston tai muun julkisen tilan vihersisustusta. Tällöin on syytä kiinnittää huomiota muun muassa valittaviin viherkasvilajikkeisiin ja ruukkuihin. Vähän allergisoivia kasveja ovat esimerkiksi timanttiananas, piilea, anopinkieli ja palmuvehka. Allergiaoireita helpottamaan kannattaa valita kasveja, jotka on helppo suihkuttaa ja pyyhkiä puhtaiksi, lisäksi ruukkuvalinnoissa kannattaa suosia altakasteluruukkuja.

Allergiaoireita voivat aiheuttaa muun muassa voimakkaasi tuoksuvat kasvit, siitepöly ja maitiasneste. Allergisoivia kasveja ovat muun muassa viikunat, peikonlehti, jukkapalmut, tyrakit ja viirivehka. Erityisesti limoviikunaa pidetään helposti allergisoivana.

Hyviä allergiavapaiden tilojen viihtyvyyttä lisääviä kasveja ovat myös silkkikasvit. Valitsemalla esimerkiksi silkkisen peikonlehden, voit huolettomasti nauttia sen trendikkäistä suurista lehdistä ilman allergiariskiä. Valikoimastamme löydät myös kattavan valikoiman muita luonnollisen näköisiä silkkikasveja.

Valitse juuri sinulle sopivimmat kasvit

Asiantunteva myyntitiimimme auttaa sinua kaikissa kasveihin liittyvissä kysymyksissä. Tulemme mieluusti käymään luonasi, jotta voimme paremmin tutustua tilaasi ja toiveisiisi. Tämän pohjalta tarjoamme sinulle sopivimmat vinkit ja ratkaisut toimistosi tai muun julkisen tilan piristämiseksi. Voit laittaa meille sähköpostia myynti@viherviisikko.fi.

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet