Kauppakeskus Citycenter

Raikasta ilmettä kasvi-istutuksilla

Citycenter on eläväinen kauppakeskus Helsingin ydinkeskustassa, joka toimii myös vilkkaana läpikulkupaikkana aamusta iltamyöhään. Kauppakeskus halusi raikastaa ulko- ja sisätilojen ilmettä päivittämällä kasvi-istutuksia ja samalla lisätä asiakkaidensa viihtyvyyttä kauppakeskuksen tiloissa.

Vilkas läpikulkuliikenne asetti omat haasteensa sopivien kasvien valinnassa ja myös turvallisuuteen piti kiinnittää erityistä huomioita. Istutuksiin päätettiin valita silkkikasveja niiden helppohoitoisuuden takia. Silkkikasvit sopivat myös kauppakeskuksessa tiloihin, joissa luonnonvaloa ei ollut saatavilla riittävästi. Kaikki silkkikasvit ovat palosuojattuja ja niiden istutuksessa kiinnitettiin huomioita siihen, ettei ruukkuja pysty kaatamaan tai siirtämään.

Kauppakeskuksen sisäänkäyntien yhteyteen tuotiin silkkikasvi-istutuksia, joissa käytettiin muun muassa puksipuita, tuijia ja marjakuusia. Ravintolamaailma sisustettiin silkkisillä peikonlehdillä, kumipuilla ja heinäasetelmilla. Sisäpihalle tuotiin näyttävien silkkikasvi-istutuksien ohella aitoja kausikukkia kuten hortensiaa, murattia ja maahumalaa. Kausikukkia löytyy niin ruukkuistuksista kuin amppeleistakin.

Kausikukat päivitetään useamman kerran vuodessa, ja tämän lisäksi niitä hoidetaan säännöllisesti kausikukkapalvelun mukaisesti. Myös silkkikasvi-istutuksille on sovittu hoitosopimus, johon sisältyy muun muassa kasvien puhdistus. Kausikukkien ohella myös sisäpihan silkkikasvit päivitetään sesongin vaihtuessa – kesäisin istutuksista löytyy muun muassa puksipuita ja marjakuusta, talvisin istutuksien katseenvangitsijana toimivat männyt.

Projektin tiedot

Asiakas:
Kauppakeskus Citycenter

Missä:
Helsinki

Haaste:
Eläväisen kauppakeskuksen ilmettä haluttiin raikastaa päivittämällä kasvi-istutuksia. City Center toimii myös vilkkaana läpikulkupaikkana Helsingin ydinkeskustassa.

Ratkaisu:
Ilmeen raikastaminen uusilla turvallisilla silkkikasvi-istutuksilla ja kausikukilla. Hoitosopimus varmistaa kasvien pysymisen vehreinä.

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja
0400 355 800
kenneth.bjorklof@viherviisikko.fi

Kenneth Björklöf