Kalastajantorpan Tennisklubi

Munkkiniemessä sijaitsevan Kalastajantorpan Tennisklubin vihersisustuksen päivitys lähti liikkeelle onnekkaan sattuman seurauksena. Tennisklubia 24 vuotta pyörittänyt Juri Räikkönen sattui kävelemään toimistomme ohi Lauttasaaressa, ja tykästyi pihamme istutuksiin. Juri astui sisään toimistoomme, ja niin sovittiin katselmus Tennisklubille, ja näin klubin terassien ja ulkoalueiden muutostyöt alkoivat mennä eteenpäin.

Kalastajantorpan Tennisklubi on yksi harvoista suomalaisista tennisklubeista. Klubi on viihtyisä paikka, josta löytyy useita tenniskenttiä, suuri terassi ja ravintola. Klubi on sisustettu beach house -tyyliin, ja sen ympärille oli hauska lähteä rakentamaan toimivaa vihertoteutusta.

Jokaisen tenniskentän yhteydessä on istuinryhmät, joiden yhteyteen tuotiin suuria silkkimarjakuusipalloja ruukkuihin istutettuina. Lisäksi kenttien takana olevat kolkot aidat saivat uuden ilmeen kukkivilla köynnöskasveilla. Ravintolan suurelle terassille aseteltiin ruukkuistutuksina muun muassa puksipuukartioita ja -spiraaleja.

Kenttien väliselle yhdyskäytävälle tuotiin puksipuupalloja ja -spiraaleja, jotka voitiin istuttaa jo paikalla ennestään oleviin ruukkuihin. Vanhat ruukut olivat täysin ehjiä, joten pelkkä pesu ja oikeiden kasvien valinta riitti nostamaan ne uudelle tasolle. Yhdyskäytävä kunnostettiin uudella kivituhkapinnoitteella, jotta uudet istutukset pääsisivät paremmin esille. Kaikki valitut kasvit ovat silkkikasveja, ja niitä hoidetaan hoitosopimuksen mukaisesti.

Muutoksella saatiin lisää vehreyttä, näyttävyyttä ja energiaa tennisklubin tiloihin, ja erityisesti tennisklubin asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä klubinsa uudistuneeseen ilmeeseen. ”Minulla on nyt joulu! Aivan mahtavaa, olen todella iloinen ja tyytyväinen”, totesi Juri muutosprojektin valmistuttua.

Projektin tiedot

Asiakas:
Kalastajantorpan Tennisklubi, Torpan Tennis Oy

Missä:
Helsinki

Tennisklubin alue loi hyvät puitteet vihersisustamiselle. Haasteena oli valita aktiiviselle klubille sopivat kasvit, jotka nostaisivat viihtyisän miljöön uudelle tasolle.

Ratkaisu:
Tenniskenttien istuinryhmien läheisyyteen, terassille ja yhdyskäytävälle valittiin silkkikasveja niiden helppohoitoisuuden ja kestävyyden vuoksi.

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja
0400 355 800
kenneth.bjorklof@viherviisikko.fi

Kenneth Björklöf