Kurtturuusu, vieraslaji joka tulee hävittää kesäkuuhun mennessä.

Kurtturuusut pitäisi olla kitkettynä 1.6.2022 mennessä, kun kolmen vuoden siirtymäaika päättyy. Onko teidän taloyhtiön tai kiinteistön pihalla vielä tätä haitallista vieraslajia?

Vieläkö teidän taloyhtiön, kiinteistön tai yrityksen pihalla kurtturuusu kukoistaa? Tiesittekö, että se on vieraslaji, joka tulee hävittää 1. kesäkuuta 2022 mennessä. Kolmen vuoden siirtymäaika umpeutuu tuolloin ja kurtturuusulle tulee kasvatuskielto. Kiinteistön omistajan tai haltijan tulee hävittää kurtturuusu alueeltaan ja kielto koskee kaikkia maanomistajia mökkiläisistä kuntiin sekä kaupunkeihin.

Kurtturuusun Rosa rugosa –laji ja sen valkokukkainen muoto Rosa rugosa f. alba on säädetty kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi. Sen sijaan kurtturuususta jalostetut tarhakurtturuusut, eli Rosa Rugosa –lajikkeet, eivät ole sääntelyn piirissä. Kurtturuusua ja sen valkokukkaista muotoa ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta eikä myöskään toisesta EU-maasta, saattaa markkinoille, välittää taikka myydä tai muuten luovuttaa. Kurtturuusun kasvatus on kiellettyä kolme vuoden siirtymäajan jälkeen 1.6.2022 alkaen. (Lähde: https://vieraslajit.fi/lajit/MX.38815)

Jos teillä on vielä kurtturuusut hoitamatta ja hävittämättä, niin me autamme teitä. Meidän pihanhoito-tiimillä on vielä vapaita aikoja keväälle ja ideoita miten saadaan kurtturuusut pois ja jotain uutta tilalle. 🌿

Ota siis rohkeasti yhteyttä myynti@viherviisikko.fi tai yhteydenottolomakkeemme kautta, joka löytyy sivultamme https://viherviisikko.fi/yhteystiedot/

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet