Huolellisella vihersisustamisella oikeat kasvit oikeaan paikkaan

Mitä hyötyä on suunnitelmallisesta vihersisustamisesta? Miksi kasvien huolellinen valinta on tärkeää. Tässä blogissa kerromme, miksi vihersisustaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Julkiset tilat, kuten toimistot ja ravintolat, ovat kohtaamispaikkoja, joissa ihmiset viettävät merkittävän osan ajastaan. Vihersisustamiseen panostaminen on tehokas keino luoda viihtyisä ja inspiroiva ympäristö esimerkiksi juuri työpaikalle. Erityisesti pandemian jälkeen, kun etätyöskentely on ollut laajalti käytössä, yritykset haluavat panostaa sisätilojen viihtyvyyteen luodakseen houkuttelevamman työympäristön, joka kannustaa työntekijöitä palaamaan toimistolle.

Mutta mitä hyötyä suunnitelmallisesta vihersisustamisesta on? Miksi kasvien huolellinen valinta on tärkeää? Mitä kokonaisvaltainen vihersisustaminen parhaimmillaan on? Tässä blogissa kerromme, miksi toimistotilojen vihersuunnittelu ja viherkasvien huolto kannattaa tilata Viherviisikon kokeneilta ammattilaisilta.

Vihersisustaminen viherkasviseinällä
Viherkasviseiniin saadaan istutettua myös asiakkaan logot.

Mitä vihersisustaminen on?

Vihersisustamisella tilaan valitaan sinne sopivat viherkasvit ja viherkasviseinät. Sen sijaan, että toimistolle tuodaan muutama yksittäinen kasvi arkea piristämään, ammattilaisen toteuttamalla vihersisustamisella tilan sisustuksesta luodaan kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus. Vihersisustamisessa voidaan käyttää tilan ominaisuuksien mukaan eläviä viherkasveja, silkkikasveja, viherkasviseiniä, silkkiseiniä, sekä erilaisia ruukku- ja hyllyasetelmia. Viherkasveja ja viherseiniä voidaan käyttää paitsi sisustuselementteinä, myös esimerkiksi tilanjakajina.

Turvaudu vihersisustamisessa ammattilaiseen

Vihersisustamista suunnitellessamme kohtaamme usein tiloja, joihin on hankittu muutama viherkasvi sinne tänne, mutta kokonaisuuteen, käytännöllisyyteen tai tilan sisustamiseen ei ole enää ehditty tai osattu panostaa. Yritysten toimistotilojen viherkasvit jäävät usein huoltamatta, kasvit on valittu väärin, eivätkä ne lähtökohtaisesti selviä niille aiotuissa paikoissa.

Yritysten kannattaakin turvautua vihersisustamisessa ja viherkasvien huollossa ammattilaiseen. Ammattilainen osaa katsoa tilaa ja näkee, mihin kohtaan viherkasvit sopivat tuomaan lisäarvoa. Kasvit ovat yksilöitä, jotka vaativat eri määriä vettä ja ravinteita. Kokenut viherhuoltaja huomioi kasvien hoitovaatimukset sekä eri tilojen valaistukset ja värimaailman taitavasti ja osaa valita oikean kasvin oikeaan paikkaan. Ammattilaiset osaavat myös esitellä erilaisia ruukkuvaihtoehtoja sekä valita kasvit ja ruukut tilan sisustuksen mukaisesti. Erilaisilla viherkasveilla tilan sisustusta voidaan mukailla tai korostaa, tai siihen voidaan tuoda vaikkapa jotain poikkeavaa värimaailmaa.

Vihersisustaminen toimistoon

Vihersisustuspaketteihin suositellaan aina myös viherkasvien huoltoa

Viherkasvien kastelu ja hoitaminen kotona on suhteellisen helppoa, sillä kotona kasveja on vähemmän ja näet huonekasvit päivittäin. Toimistorakennuksessa kasveja saattaa olla useammassa kerroksessa monissa eri tiloissa ja huoneissa, eikä kasvien huoltaminen tulekaan yhtä automaattisesti kuin kotona. Yrityksen työntekijät eivät näe kaikkia kasveja säännöllisesti ja kasvien hoitaminen oman työn ohella on hankala yhdistää osaksi arkea.

Tarjoamme vihersisustuspaketteihin myös viherkasvien huollon, jossa ammattilainen käy paikalla huoltamassa kasveja 2–3 viikon välein. Kasvien hoitoon kuuluu kastelu sekä kaikki tarvittavat toimenpiteet kasvien kunnon säilyttämiseksi. Viherkasvien huolto todella kannattaa – säännöllisellä huollolla takaat, että vihersisustamiseen investointi ei mene hukkaan kasvien kuollessa hoitoresurssien puutteeseen.

Kattava tuotevalikoima vihersisustamisen toteuttamiseen

Tilaamalla vihersisustamisen Viherviisikolta, sinun ei tarvitse käyttää aikaa puutarhamyymälöissä kiertelemiseen. Valikoimastamme löytyy paljon erilaisia eläviä kasveja, silkkikasveja, viherseiniä ja silkkiviherseiniä, jotka voidaan räätälöidä tilaan sopivaksi.

Toimistorakennuksissa saattaa olla esimerkiksi neuvotteluhuoneita tai muita erillisiä tiloja, joissa ei ole ikkunoita, eikä niihin voi silloin sijoittaa aitoja viherkasveja. Koska tilaan kaivataan kuitenkin jotain vihreää, voidaan ongelma ratkaista silkkikasveilla. Viherviisikon valikoimasta löytyvät silkkikasvit hurmaavat runsaalla ja autenttisella ulkomuodollaan. Silkkikasvimme ja silkkiviherseinämme ovat oikeasti aidon näköisiä – usein asiakkaamme yllättyvätkin juuri siitä, ettei silkkikasveja edes erota oikeista viherkasveista.

Viherviisikolla on lähes 30 vuoden kokemus vihersisustamisesta

Me Viherviisikolla olemme tehneet vihersisustamista ja viherkasvien huoltoa kaiken kokoisille yrityksille jo 27 vuoden ajan. Seuraamme trendejä aktiivisesti, ja ideoimme asiakkaalle sopivaa kokonaisuutta mielellämme!

Ota yhteyttä myynti@viherviisikko.fi, niin jutellaan lisää vihersisustamisesta!

Aiheesta lisää

Aiheeseen sopivat työnäytteet