M/S MyStar

Matkustajalaivan vihersisustus.

Tallinkin m/s MyStar matkustaja-autolautta aloitti liikennöinnin Helsinki-Tallinna välillä joulukuussa 2022. Se vie laivamatkustamisen uudelle, elämykselliselle tasolle, Itämeren taika herää henkiin aisteja hivelevän vihersisustuksen avulla. MyStar on Itämeren vihreä keidas.

Haaste:

Tallink MyStar laivan vihersisustusta haluttiin toteuttaa tilakokemus edellä arkkitehdin vision perusteella. Tavoitteena oli luoda kuhunkin julkiseen tilaan omanlaisensa tunnelma, joka sointuu saumattomasti yhteen muun sisustuksen kanssa.

Avomeren aallokoissa matkaava laiva asettaa myös omat vaatimuksensa sisustusratkaisujen käytännöllisyydelle ja turvallisuudelle. Haastavassa vihersisustusprojektissa esimerkiksi tuotteiden paikallaan pysyvyys on varmistettu kiinteiden kattoamppeleiden ja muiden tarkasti harkittujen kiinnitysratkaisujen avulla.

mystar_vihersisustus_viherviisikko

Ratkaisu:

Viherviisikko toteutti MyStarin vihersisustuksen käyttämällä runsaasti erilaisia silkkiviherkasveja, pienistä ruukku- ja köynnöskasveista palmuihin. Luontokokemus tuotiin lähelle matkustajaa kautta laivan. Matkustajat voivat nauttia laivamatkasta kasvien ja vihreinä hehkuvien yrttikaappien ympäröimänä, tai ihastella lattia- ja seinäkasveja sekä katosta rennosti roikkuvia kasviköynnöksiä, unohtamatta messinkipilareihin kiedottuja köynnöskasveja. Laivalla on myös katseenvangitsijana toimiva pöydän keskellä oleva iso kahvipuu, jonka lehdet heijastuvat tilaan kattopeilin kautta.

Kasvit on istutettu kiintokalusteisiin ja ruukkuihin, joista osa sävytettiin laivan värimaailmaan sopiviksi. Kokonaisuuteen kuuluu myös muita elementtejä, kuten hyllyköihin ja seinille kiinnitettyjä design-maljakoita sekä sävytettyjä viinipulloja.

Viherviisikko toteutti muutama vuosi aiemmin myös Tallink Megastar-laivan vihersisustuksen.

”MyStarin vihersisustusprojekti oli palkitseva ja myös haastava projekti. Meidän etumme on pitkä alan kokemus ja se, että toteutamme aina mitä lupaamme sovittuna ajankohtana”, Björklöf vinkkaa.

tekijätiimi_mystar_viherviisikko
mystar_vihersisustus_viherviisikko

MyStarin projektitiimiin kuului Björklöfin ohella vihersisustaja Merja Kurki ja asennustöistä vastanneet Tero Tukiainen ja Rene Dahlqvist. Projekti toteutettiin yhteistyössä laivan sisustussuunnittelusta vastanneen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa.

Suotuisia tuulia toivotamme Tallink MyStar laivalle ja sen koko miehistölle!

Projektin tiedot

Asiakas

Tallink Silja Oy

Missä

M/S MyStar matkustaja-autolautta

Projektin sisältö

Myyjä

Myyjä_Kenneth Björklöf
Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja

”MyStarin vihersisustusprojekti oli palkitseva ja myös haastava projekti. Esimerkiksi tuotteiden paikallaan pysyvyys on varmistettu kiinteiden
kattoamppeleiden ja muiden tarkasti harkittujen kiinnitysratkaisujen avulla.
Meidän etumme on pitkä alan kokemus ja se, että toteutamme aina mitä
lupaamme sovittuna ajankohtana”, Björklöf vinkkaa.

Yhteydenottopyyntö

pihojenyllapito

Tarvitseeko yrityksesi, taloyhtiösi tai kiinteistösi viherrakentamisen tai vihersisustamisen palveluita? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme Sinuun yhteydessä. Yhdessä teemme teidänkin ympäristöstänne vihreän ja viihtyisän.

Jos haluat lisätietoa tuotteistamme, palvelemme myös sähköpostitse osoitteessa myynti@viherviisikko.fi

Tarjouspyyntö
Olen kiinnostunut

Lomakkeella lähetetyt tiedot ovat täysin luottamuksellisia.  Käsittelemme lomakkeen kautta saatuja tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Aiheesta lisää

Kasvata vihreyttä pystysuunnassa: Viherseinien suunnittelu ja toteutus kodin ulkotiloissa

ViherTapsan tervehdys – Viherviisikko 28 vuotta.

Viherviisikko täyttää 28 vuotta kesäkuun 10. päivä ja se sai ViherTapsan miettimään kulunutta vuotta ja yrittäjyyttä tällä hetkellä.

Pölyttäjäystävällinen piha – vinkkejä taloyhtiöille ja yrityksille.

Pölyttäjien merkitys ekosysteemillemme on korvaamaton. Huomioimalla pölyttäjät pihojen suunnittelussa ja kasvillisuudessa tuetaan luonnon monimuotoisuutta.