Tallink Silja Oy

Upea, sulavalinjainen kaunotar Megastar, on Viherviisikko Oy:n vihersisustama.

Tämä oli erittäin hieno, haasteellinen ja upea vihersisustusprojekti, jonka saimme toteuttaa yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kiven & Co:n kanssa. Laivaan toteutettiin poikkeuksellisen monimuotoisia vihersisustusratkaisuja kiintokalusteisiin, ruukkuihin sekä käytettiin paljon erilaisia viherkasveja.

Silkkiviherkasveja on monen kokoisia muutaman kymmenen sentin koosta aina kaksimetrisiin saakka. Kasveja on useita lajeja kuten mm. oliivipuita, bonsaita, rahapuita, anopinkieliä, heinää, puksipensaita. Yrtteinä mm. basilika, rosmariini. Gardenissa löytyy kasveina mm. kastanjaviiniköynnös, viiniköynnös, korvakeviikuna.

Lisäksi laivalla on yrttiseiniä, pieniä yrttejä joiden ruukut ovat sävytettyinä suunnitelman mukaisin värein ravintoloiden hyllyillä sekä tiettyyn sävyyn maalattuja pulloja näiden kanssa sekä kiinteitä kattoamppeleita samalla tyylillä toteutettuna kuin kattovalaisimet.

Ruukkuja laivassa on monenlaisia, niin kooltaan kuin tyyliltään ja väriltään, jotka sopivat laivan sisustukseen. Ruukkumallit joita käytettiin, olivat pitkiä laatikkomallisia, pyöreitä pieniä pöytäruukkuja, pyöreitä kattoamppeliruukkuja, pyöreitä sekä kulmikkaita isoja lattiaruukkuja.

Laivan takaosassa on iso lasinen Garden tila, jossa on runsaasti köynnöskasvillisuutta. Köynnökset istutettiin ruukkuihin ja kiintokalusteisiin joista kasvit lähtevät kiipeämään tolppia ja seiniä pitkin.

Kyseessä on Suomalaisella telakalla rakennettu laiva, joka on suomalaisten, virolaisten ja monien muidenkin kansalaisuuksien yhdessä toteuttama. Laiva on suunniteltu kokemusten ja palautteen pohjalta Helsinki-Tallinna reitille. Onnistuneen sisustuskokonaisuuden voit todeta niin kuvista sekä itse käymässä katsomassa paikan päällä laivalla.

Kiitokset kuuluvat hyvästä yhteistyöstä Meyer Turun telakalle, Sisustussuunnittelutoimisto Aprocosille sekä tietysti tilaajalle Tallink Silja Oy:lle. Viherviisikon miehistö toivottaa Tallink Megastar laivalle myötäisiä tuulia!

Ohessa saamiamme palautteita projektista tilaajalta sekä arkkitehtitoimistosta:

Kiitokset hyvästä yhteistyöstä, asentajat olivat ammattitaitoisia.

Peeter Kangro – Route Director of Tallink’s Helsinki-Tallinn route

Kiitos Kenneth ja viherviisikon tiimi hyvästä työstä Megastarilla! Hienolle näytti ja ollaan saatu paljon hyvää palautetta! Hieno urakka, kiitos!

Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja
0400 355 800
kenneth.bjorklof@viherviisikko.fi

Kenneth Björklöf