Akateeminen Kirjakauppa

Akateemiseen Kirjakauppaan luotiin kodikas ja viihtyisä tunnelma erilaisilla ruukkuistutuksilla ja amppeleilla.

Jo vuodesta 1893 Akateeminen Kirjakauppa on ollut tunnettu laajasta valikoimastaan ja loistavasta palvelustaan. 1969 Helsingin Akateeminen kirjakauppa muutti Alvar Aallon suunnittelemaan kirjataloon, jossa se palvelee kirjojen ystäviä tänäkin päivänä.

Akateeminen Kirjakauppa panostaa myymälänsä selkeyteen, löytämisen helppouteen sekä viihtyvyyteen. Historialliseen tilaan haluttiin tuoda lisää elävyyttä ja viihtyvyyttä aidon vihersisustuksen avulla.

Haastavan projektista teki tilan luonnonvalon puute. Tilaan saatiin tarpeeksi valoa lisäämällä valaisimia ja vaihtamalla polttimot kasveille sopiviksi. Kasvilajikkeiksi valikoitui muun muassa anopinkieli, kentiapalmu ja kultaköynnös, sillä ne menestyvät myös hämärämmissä tiloissa.

Vihersisustuksessa käytettiin ruukkuryhmiä, amppeleita sekä Vondom-köynnösruukkua, joka kustannustehokkaasti jäljittelee viherseinää ilman kiinteitä asennusratkaisuja. Kasvit toimivat sekä osana oleskeluryhmiä että tilanjakajina luoden kirjakauppaan kodinomaisen tunnelman.

Koska tila on julkinen, tuli istutuksissa kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Kasveiksi valittiin mahdollisimman allergisoimattomia lajikkeita ja niiden istutusten yhteydessä varmistettiin ruukun oikea painotus ja tukevuus.

Viherkasvit piristävät tilaa ja kohottavat kaikkien mielialaa. Myös kirjakaupan asiakkaat ovat suhtautuneet muutokseen positiivisesti. ”Eräs asiakas muisti vuosia sitten Kirjatalossa olleen ison viherköynnöksen osana interiööriä, ja piti viherkasvien paluuta hienona ja viihtyisänä päivityksenä ilmeeseen”, kertoo Akateemisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Aki Järvinen.

Jotta tilan viherkasvit säilyisivät vehreinä ja hyvinvoivina, solmittiin Akateemisen Kirjakaupan kanssa myös viherkasvien huoltosopimus. Näin varmistetaan, että kasvien hyödyistä päästää nauttimaan jatkossakin helposti ja vaivattomasti.

Projektin tiedot

Missä:
Helsinki, Keskusta 1

Haaste:
Hämärä ja suojeltu tila, johon haluttiin lisää eloa ja viihtyvyyttä

Ratkaisu:
Valaisinratkaisuilla ja oikeilla kasvivalinnoilla tilaan saatiin eloa ja vehreyttä

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kenneth Björklöf
Operatiivinen johtaja
0400 355 800
kenneth.bjorklof@viherviisikko.fi

Kenneth Björklöf