Puiden hoito

Lehti- ja havupuut kuuluvat oleellisena osana kiinteistöjen piha-alueisiin. Puun elinkaari istutuksesta eteenpäin on viidestäkymmenestä vuodesta ylöspäin riippuen puulajista, kasvuolosuhteista ja hoidon tasosta. Vastuu puiden kunnosta kuuluu kiinteistön omistajalle.

Tarjoammekin nyt taloyhtiöille kokonaisvaltaista puiden hoitosopimuspakettia. Hoitosopimuspaketti on Suomessa täysin ainutlaatuinen palvelu, jolla laajennamme konseptiamme.

Pakettiin sisältyy tontin puiden kartoitus ja kuntoarviointi. Kuntoarvioinnin pohjalta laaditaan raportti, jossa on hoitosuositukset ja toimenpide-ehdotukset seuraaville kolmelle vuodelle. Kartoituksen ja toimenpiteet tekee arboristi, joka on puidenhoitoon erikoistunut ja koulutettu ammattilainen.

Voit luottavaisin mielin jättää piha-alueenne puut Viherviisikon vastuulle. Olipa kyseessä sitten puiden tutkiminen, leikkaus, hoito, kaato tai kantojen jyrsintä – autamme ammattitaidolla ja aidolla innolla.

Pyydä tarjous: myynti@viherviisikko.fi

Terveet ja hyvin hoidetut puut antavat suojaa, vehreyttä ja nostavat kiinteistön arvoa. Oikealla hoidolla puiden elinikä pitenee ja riskit puiden aiheuttamille vahingoille pienevät. Valitsemalla hoitosopimuspaketin, on piha-alue ammattilaisten valvonnassa puiden osalta koko sopimuskauden ajan.

Isot puut ovat myös komeita ja näyttäviä, mutta vanhetessaan ne harvenevat ja alkavat vähitellen lahota. Puiden kunto kannattaakin tutkia ajoissa ja näin välttyä suuremmilta yllätyksiltä, kuten esimerkiksi puun kaatuminen lasten leikkialueelle tai auton päälle. Nykyisillä laitteilla pääsemme tutkimaan puun rungon sisältä päin ja toteamaan onko se terve vai lahonnut.

Kannattaa ottaa myös huomioon, että puiden aiheuttamista tuhoista lasku tulee yleensä kiinteistönomistajan maksettavaksi – ja usein yllättäen ja budjetoimattomana. Puidenhoitosopimuksella vastuu puiden kunnosta ja mahdollisesti tulevista vahingoista siirtyy kiinteistöltä Viherviisikolle. Sopimus ei kuitenkaan kata ennakoimattomien tekijöiden kuten ilkivallan, myrskyn tai puiden erikoistuennan aiheuttamia vahinkoja.

Pyydä tarjous nyt

Puiden kuntotutkimuksissa käytämme yleensä apuna Resistorigraph F400 lahonetsintälaitetta. Mikäli puu joudutaan kaatamaan, on kaato hyvä ennakoida ja etukäteen pyytää meiltä puiden tutkimus ja ehdotus siitä, mitä vanhan puun tilalle laitetaan.

Arboristimme tekee puun kunnosta tilaajalle kirjallisen raportin kuvaliitteineen. Yllä olevissa kuvissa on käytetty Picus Sonic Tomograph -ultraäänilaitetta.

Puiden kaataminen on vaativaa työtä. Meillä on vuosien tuomaa kokemusta puiden kaatamisesta, ja teemme sen ammattitaidolla. Puut voidaan kaataa joko niin sanottuna suorana kaatona, kiipeämällä tai nosturilla. Kiipeämistä käytetään kaatotekniikkana paljon, sillä usein puut ovat niin ahtaissa paikoissa, ettei nosturilla pääse lähelle.

DCIM100MEDIADJI_0205.JPG

Joskus koko piha saattaa olla täynnä kaadettujen puiden kantoja. Liian korkeiksi jätetyt kannot haittaavat muun muassa nurmikon leikkaamista. Jyrsimme kannot ja isot pintajuuret siten, että päälle saa tehtyä vaikka uuden nurmikon. Viemme myös jyrsintäjätteet pois. Kantojen jyrsintä on mahdollista suorittaa myös vanhoille kannoille.

Pihojen ylläpitopalvelumme