Puiden hoito

Hyvinvoivat vanhat puut ovat piha-alueilla mittaamattoman arvokkaita ja oleellinen osa piha-alueiden viihtyisyyttä. Terveet ja hyvin hoidetut puut antavat näkösuojaa, ja osaavalla hoidolla niiden elinkaarta voidaan pidentää merkittävästi. Puiden hoito on tärkeää myös siksi, jotta hoitamattomien puiden aiheuttamat vahingot voidaan ennakoida ajoissa ja minimoida. Näin kiinteistön omistaja säästää yllättävissä kuluissa syysmyrskyjen iskiessä.

Puiden hoitosopimukseen kuuluu muun muassa puiden kartoitus ja kuntoarviointi ja arboristin, eli puunhoidon ammattilaisen, tekemä hoitosuunnitelma ja toimenpide-ehdotukset seuraavalle kolmelle vuodelle. Pihanhoitosopimuksella vastuu puiden kunnosta siirtyy kiinteistön omistajalta Viherviisikolle.

Tarjoamme puiden hoitoa ainoana Suomessa! Pyydä meidät käymään, niin tulemme kartoittamaan piha-alueenne tilanteen.

Voit luottavaisin mielin jättää piha-alueenne puut Viherviisikon vastuulle. Olipa kyseessä sitten puiden tutkiminen, leikkaus, hoito, kaato tai kantojen jyrsintä – autamme ammattitaidolla ja aidolla innolla.

Lähetä tarjouspyyntö tai ole yhteyttä myyntiimme: myynti@viherviisikko.fi

Terveet ja hyvin hoidetut puut antavat suojaa, tuovat vehreyttä ja nostavat kiinteistön arvoa. Oikealla hoidolla puiden elinikä pitenee, ja riskit puiden aiheuttamista vahingoista pienevät. Valitsemalla hoitosopimuspaketin, on piha-alue ammattilaisten valvonnassa puiden osalta koko sopimuskauden ajan.

Puiden kunto kannattaa tutkituttaa ajoissa. Näin vältyt suuremmilta yllätyksiltä, kuten esimerkiksi puun kaatumiselta lasten leikkialueelle tai parkkipaikalle. Moderneilla laitteillamme pystymme puuta vahingoittamatta tutkimaan, onko lahoamisprosessi jo alkanut.

Kannattaa huomioida, että puiden aiheuttamista tuhoista lasku tulee yleensä kiinteistönomistajan maksettavaksi – ja usein yllättäen ja budjetoimattomana. Puidenhoitosopimuksella vastuu puiden kunnosta ja mahdollisesti tulevista vahingoista siirtyy kiinteistöltä Viherviisikolle. Sopimus ei kata ennakoimattomien tekijöiden kuten ilkivallan, myrskyn tai puiden erikoistuennan aiheuttamia vahinkoja.

Pyydä tarjous nyt

Puiden kuntotutkimuksissa käytämme apuna Resistorigraph F400 -lahonetsintälaitetta. Näin arboristi näkee puuta vahingoittamatta, missä kunnossa sen runko on. Mikäli puu joudutaan kaatamaan, on kaato hyvä ennakoida ja samalla pyytää meiltä ehdotus siitä, mitä vanhan puun tilalle laitetaan.

Arboristimme tekee puun kunnosta tilaajalle kirjallisen raportin kuvaliitteineen.

Puu voidaan kaataa sen huonon kunnon, varjostuksen tai esteettisten syiden takia. Oli tarve puun kaatoon kuitenkin mikä tahansa, piha-alueiden puiden kaato on syytä jättää ammattilaisille.

Ammattilaisillamme on vuosien kokemus puiden turvallisesta kaadosta. Puut voidaan kaataa joko niin sanottuna suorana kaatona, kiipeämällä tai nosturilla. Kiipeämistä käytetään kaatotekniikkana paljon, sillä usein puut sijaitsevat ahtaissa paikoissa tai lähellä rakennuksia. Ennen puun kaatoa ammattilaisemme tekee kaadosta suunnitelman, jotta lähiympäristö tai rakennukset eivät vahingoitu kaadon aikana.

Kaadamme kaikenkokoiset ja -ikäiset puut. Tarvittaessa autamme myös maisemasuunnittelussa ja risujen poisviennissä.

DCIM100MEDIADJI_0205.JPG

Kantojyrsintä on ratkaisu silloin, kun piha-alueelta kaadetun puu kanto halutaan poistaa nopeasti lähiympäristöä vahingoittamatta.  Liian korkeiksi jätetyt kannot haittaavat muun muassa nurmikon leikkaamista ja muuta puutarhan hoitoa, ja tällöin kantojen poistaminen jyrsimällä on paras ratkaisu pihan siistimiseen.

Jyrsimme kannot ja isot pintajuuret siten, että tilalle saa kylvettyä uuden nurmikon vaikka jo saman päivän aikana. Kantojen jyrsintä on mahdollista suorittaa myös vanhoille kannoille.

Pihojen ylläpitopalvelumme